Съобщението на нахлуване дойде през страниците в социалните мрежи на

...
Съобщението на нахлуване дойде през страниците в социалните мрежи на
Коментари Харесай

Базирани в Украйна руски въоръжени групировки твърдят, че са нахлули в Русия, Москва отрича

Съобщението на навлизане пристигна през страниците в обществените мрежи на Легион " Свобода за Русия " и на Батальон " Сибир " , които оповестиха на профилите си в " Телеграм ", че са подхванали офанзиви от Украйна на съветска територия. 

" Ще си върнем страната от режима сантиметър по сантиметър ", заяви Легион " Свобода за Русия ". " Народът ще гласоподава за този, за който желае, а не за този, за който би трябвало. Руснаците ще живеят свободно ", обявиха още от групировката. Според Ройтерс коментарът на " Свобода за Русия " се отнася до идните в края на тази седмица избори в Русия. 

Андрий Юсов, представител на Главното ръководство за разузнаване на министерството на защитата на Украйна, съобщи пред украинския ефирен " Канал 24 ", представен от Българска телеграфна агенция, че групировките организират интервенции на съветска територия без значение от Украйна. Той добави, че в интервенцията взе участие и трета формация - " Руски доброволчески корпус ".

Агенция Ройтерс в началото заяви, че не е съумяла да удостовери по самостоятелен метод тази информация, както и да се свърже за коментар през днешния ден и с съветски публични източници. По-късно обаче съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) отхвърли изказванията, че основани в Украйна въоръжени групировки са минали на съветска територия. 

Руските сили са ликвидирали 100 души и са разрушили няколко бронирани машини, до момента в който са отблъсквали опити за навлизане в съветските Белгородска и Курска област , съобщи ТАСС, базирайки се на ФСС. Центърът за връзки с обществеността към службата за сигурност разгласи: 

" От 10 март ФСС на Русия, взаимно със спомагателни подразделения на въоръжените сили на Русия, пресече няколко опита за нарушение на държавната граница [...] Унищожени са 100 души жива мощ на съперника, шест танка, самоходна артилерийска установка " Цезар ", 20 единици бронирани машини, опорен пункт. "

Центърът опроверга оповестените в обществените мрежи данни, че противникови елементи са навлезли в някои съветски обитаеми места, намиращи се покрай границата с Украйна. По опиталите да обхванат на територията на страната украински елементи са били нанесени авиационни, ракетни и артилерийски удари, съобщи съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.

Легионът " Свобода за Русия " и " Руския доброволчески корпус " и преди са поемали отговорността за сходни набези от украинска на съветска територия. В предишното съветските източници са определяли групите за марионетки на Въоръжените сили на Украйна и на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати, което съгласно Москва се пробва да провокира безпорядък в Русия.

Междувременно Министерството на защитата в Москва, представено от ДПА и Българска телеграфна агенция, заяви, че съветските войски са завладяли село Невелске , ситуирано северозападно от град Донецк в Източна Украйна. Ведомството твърди, че съветските сили са напреднали и на други места по фронта в Донецка област.

Украинският общоприет щаб заяви, че съветските офанзиви по продължение на фронта, в това число в Невелске, са били отблъснати.

Превземането на Невелске ще разреши на съветските войски да усилят натиска върху гарнизона на украинската войска в Красногоровка, северозападно от Донецк, заяви за ТАСС Игор Кимаковски, консултант на ръководителя на така наречен Донецка национална република.

" Освобождаването на Невелске ни дава тактически и оперативно-тактически благоприятни условия за оказване на напън върху гарнизона на въоръжените формирования на Украйна в Красногоровка, който през последните 24 часа нашите артилеристи и Военновъздушни сили покриха с всички налични сили и средства ", съобщи Кимаковски.

Според него при боевете са починали няколкостотин украински бойци и са били унищожени десетки единици военна техника.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР