Съобщението, което искаш да направиш, е важно за теб. За

...
Съобщението, което искаш да направиш, е важно за теб. За
Коментари Харесай

Как да накараш всеки да прави всичко, което поискаш

Съобщението, което искаш да направиш, е значимо за теб. За да накараш другите да повярват в него, можеш да оформяш своята меродавност по разнообразни способи.

Но не забравяй, че това, което ще кажеш първо (и това е твоята тактичност на убеждаване) въздейства мощно върху това, което ще кажеш второ и върху това, какво аудиторията ще чуе. Рекламисти и маркетолози нормално пренебрегват това.

Книгата „ Предварителното увещание: революционен метод за въздействие и увещание “ от Робърт Чайлдини, създател от листата с бестселъри на New York Times, е значително допълнение към полето на обществената логика на психиката.

Ето какво стои в основата на метода, разказан от Чайлдини. Съобщението не е значимо, а умеенето, което вкарваш в неговото оформление. Хората могат да бъдат предразположени към известието, още преди да го чуят. Убеждаването и предварителното увещание са качества, които могат да бъдат научени.

6 тактики на увещание:

Гледай на идващите тактики като метод да имаш повече въздействие (или като на средство за самоотбрана от непознато такова)

Това, което ще представим първо трансформира метода, по който хората претърпяват това, което ще им представим второ. Такова авансово увещание, както го назовава Чайлдини, подготвя (или напротив) асоциациите на слушателите към това, което следва. Ако изградиш доверие с това, с което започнеш, пре-убеждаваш аудиторията да се довери на това, което следва като второ.

Върху каквото и да е фокусирано вниманието ни, то наподобява по-важно за нас. Вниманието на аудиторията може да бъде канализирано в това, което ти искаш да бъде значимо за хората.

Когато физичната или психическата среда съдържа знаци, съответстващи на избрани цели, ти (или този, на който искаш да повлияеш) ще бъдеш отведен в посоката на тези цели. Това може да значи всичко: от фотоси на стената до закачането на лист с цели на очевидно място, които да ти припомнят накъде си тръгнал.

Когато пре-убеждаваш някого, че да вземем за пример ти е потребен, е доста по-вероятно той в действителност да ти бъде потребен на по-късен стадий, когато поискаш това от него.

Използвай „ липса на загадка “, с цел да концентрираш вниманието си или това на други. Някои писатели да вземем за пример употребяват този прийом, като стопират да пишат тогава, когато знаят с безспорна акуратност какво следва. Това улеснява връщането им към писането при идната сесия. В твоя случай неналичието на загадка ще върне теб или други по-лесно към задачата.

Дори двегодишно дете може да схване правилото за взаимност. Ако ти би трябвало подпомагане, като да вземем за пример да накараш хората да попълнят изследване, постоянно е добре да им дадеш първо малък подарък. Това работи доста по-добре, в сравнение с да обещаваш подарък АКО създадат това, което искаш.

източник: megavselena.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР