Съобщението идва след като проруската партия “Възраждане заедно с БСП

...
Съобщението идва след като проруската партия “Възраждане заедно с БСП
Коментари Харесай

Софийският университет се разграничи от историка Дарина Григорова...

Съобщението идва откакто проруската партия “Възраждане ” дружно с Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ се пробваха да блокират работата на Народното събрание в символ на митинг против демонтажа на Паметника на руската войска. Интервюто на проф. Григорова е обещано във видео формат за уеб страницата Поглед.инфо и е публикувано, като текст и от “Гласове ”. Според тезата на Григорова разглобяващите паметника бързат и са нервни, тъй като контранастъплението на Украйна не върви. “След денацификацията на Украйна, която е въпрос на време, ще последва денацификация и на България. И по тази причина бързат ”, споделя Григорова в изявлението.

В позицията на СУ се споделя, че са получени „ многочислени протестни писма против лансираните тези и хрумвания в изявление на Дарина Григорова “. Затова и Академичният съвет декларира, че се разграничава изрично от изразената от нея позиция.

„ Материали с сходно наличие нагнетяват в допълнение съществуващото в страната публично напрежение и обслужват ползите на пропагандата, обвързвана с войната в Украйна. Изразената в изявлението позиция от Дарина Григорова е нейно персонално мнение, което няма никаква връзка с духа на Софийския университет като средище на хуманността, разсъдъка и академизма “, се споделя още в позицията.

 

Според Академичния съвет е „ неприемливо сходно държание от страна на академични учител, още повече, че в изявлението се пропагандират намерено и политически хрумвания, които директно въздействат върху настоящия публичен живот в България и уронват престижа и престижа на най-старото висше учебно заведение в страната “.

 

СУ не показва кои тъкмо мнения на професорката осъжда, която е чест коментатор в уеб страницата. Фактчекъри и отчети на организации, следящи разпространяването на подправени вести и съветска дезинформация, от дълго време сигнализират за активността на уеб страницата Поглед.инфо. Независимите проверяващи от factcheck.bg означават, че гледната точка на Кремъл е единствената, показана в уеб страницата.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР