Съобщение за въвеждане на денонощен комендантски час в контролирания от

...
Съобщение за въвеждане на денонощен комендантски час в контролирания от
Коментари Харесай

Назначените от Русия власти на Херсон опровергаха новината, че се въвежда комендантски час в града

Съобщение за въвеждане на денонощен комендантски час в следения от Русия украински град Херсон, бе опровергано малко по-късно от окупационните съветски управляващи в града, съобщи Франс прес.

Първоначално назначеният от Москва за заместник-губернатор на Херсонска област Кирил Стремоусов, представен от Ройтерс и ТАСС, заяви за въвеждането на комендантския денонощен час за отбрана на града от, както той сподели, терористични набези. Във видеообръщение Стремоусов насочи апели за изтегляне на цивилните от Херсон. По думите му задачата на управляващите е да спасят живота на колкото се може повече хора. Стремоусов съобщи още, че колони украинска техника са били видяни в региони по фронтовата линия и че е допустимо нахлуване. Според него Украйна може да извърши терористични актове и провокации в Херсон.

Няколко минути по-късно обаче това видеообръщение на Стремоусов бе сменено със сходно, само че редактирано, в което към този момент не ставаше дума въобще за комендантски час. Причините за тази смяна не бяха обявени, показва Франс прес.

След това Стремоусов разгласява и трето видео, в което разясни, че няма никакви ограничавания за жителите на Херсон макар напредъка на украинските сили в региона. В третото видео Стремоусов още веднъж прикани колкото се може повече поданици да изоставен града.

Напоследък украинските сили се приближиха до Херсон, който е административен център на Херсонска област - стратегически значим район, граничещ с анексирания от Москва Кримски полуостров и следен от Русия от началните дни на нахлуването ѝ в Украйна през февруари, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР