Съобщава се, че американската армия е наредила на своя мега

...
Съобщава се, че американската армия е наредила на своя мега
Коментари Харесай

САЩ `изпращат гигантски военен кораб USS Bataan към Близкия изток` след атаката на Иран с дрон срещу Израел

Съобщава се, че американската войска е наредила на своя мега щурмов транспортен съд USS Bataan да се реалокира в Средиземно море, до момента в който напрежението сред Щатите нараства и Иран.

Ходът пристигна незабавно откакто Иран нанесе към 100 удара с дронове против Израел в събота вечерта. Експлозии бяха чути в основните градове на Израел малко след среднощ (британско време), в това число в Йерусалим, Хайфа и Тел Авив.

USS Bataan и двата му помощни кораба могат да поберат до 2500 американски морски пехотинци. Съобщава се, че военният кораб-амфибия управлява отговора на Съединени американски щати на офанзивата на Иран, макар че в Източното Средиземноморие към този момент има няколко разрушителя с управляеми ракети.

Американските бази в Ирак също бяха сложени в цялостна бойна подготвеност и бяха готови да смъкват всички дронове, ориентирани към Израел, съгласно Daily Mail.

Президентът Джо Байдън също се върна в Белия дом от бягство през уикенда в Делауеър, с цел да стартира среща за националната сигурност по отношение на офанзивата.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР