Санкционираният по американския закон Магнитски депутат от ДПС Делян Пеевски

...
Санкционираният по американския закон Магнитски депутат от ДПС Делян Пеевски
Коментари Харесай

Пеевски отхвърли като дъно на деградацията твърдения, че оказвал натиск над частна фирма

Санкционираният по американския закон " Магнитски " народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски дефинира като " операция " и " плод само на болна фикция " изказванието, че е оказвал напън върху частна компания. Повод за това е изявление на вицепремиера и финансов министър Асен Василев в неделя пред Нова тв, в което сподели, че притежателят на " Инса ойл " Георги Самуилов му се е оплакал, че преди време е " бил притискан от господин Борисов и господин Пеевски да прави интервенции с държавния запас ".

" Твърденията обаче на министъра на финансите Асен Василев, направени в предаването " На фокус " по Нова ТВ, че бил получил информация на " четири очи " за напън от моя страна върху частна компания, изумяват със своето безсрамие и минават границите на нормалността. Изказана обществено от представител на висшата изпълнителна власт, тази операция безспорно удари дъното на деградацията във всевъзможен смисъл – и честен и политически ", декларира Пеевски.

В декларацията си той, несъмнено, стига до обичаната си дъвка за " кръга Капитал ":

" Убеден съм, че сходно на всички предишни опити на кръга " Капитал " и неговите марионетки обществено да ме дискредитират и тази операция ще изтече в канала на мръсната вода, тъй като е плод само на болната фикция на хора, за които истината от дълго време няма никакво значение. Тези хора рано или късно ще проумеят, че няма да могат да се крият постоянно зад неистини и операции и ще пристигна време обществото да им потърси сметка за всичко сторено във щета на България ".

Преди ден " Инса Ойл " също излезе с позиция. Тя е и във връзка изявлението на Василев, и във връзка сигнала на компанията, по който Специализираната прокуратура стремително стартира следствие против самия финансов министър.

От " Инса Ойл " показаха, че приготвя сигнал до европейския комисар по енергетика Кадри Симсон, който ще бъде изпратен до няколко дни. " В него ще бъде изложена цялата фактология по отношение на опитите за интервенция на страната в конкурентен пазар, обиди към съответни компании посредством изявления на министри от държавното управление, както и липса на съответни дейности от страна на държавни органи при подадени сигнали за нарушавания на конкуренцията на пазара на горивата ", се споделя в позицията, като очевидно това се отнася за сигнала против Василев.

По мотив изявлението на Василев от компанията са по-лаконични и нито удостоверяват, че е имало напън от Пеевски и Борисов, нито отхвърлят:

" За следващ път " Инса Ойл " прецизира, че нито в предишното, нито в този момент ще разреши да бъде оказван напън върху компанията, както от политически фигури, по този начин и от държавни институции ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР