Санкциите срещу Русия провокираха руското ембарго върху вноса на селскостопански

...
Санкциите срещу Русия провокираха руското ембарго върху вноса на селскостопански
Коментари Харесай

Как Русия от вносител се превърна в голям доставчик на месо за световния пазар

Санкциите против Русия предизвикаха съветското ембарго върху вноса на селскостопански артикули, включително на месо и месни артикули от Европейски Съюз, Съединени американски щати и редица други страни. В последна сметка губещи се оказаха европейските производители, а Русия освен фрапантно усили вътрешното произвеждане, само че и стартира да изнася огромни количества червени и бели меса и влезе в десетката на най-големите страни експортьори.

Фермите в Руската федерация към този момент създават толкоз доста свинско месо, че даже започнаха да изнасят и то огромни количества, заяви организация Bloomberg.

Това звучи много сензационно, защото допреди четири-пет години Русия е заемала второ място в света (след Япония) по импорт на свинско месо, да вземем за пример.

Националната асоциация по месото предвижда, че през тази година износът на месо от Русия може да надвиши планката от 300 хиляди тона, а като се вземат поради и месните артикули, размерът на експорта ще скочи да 350 хиляди тона написа sinor.bg.

През януари - август размерът на износа на месо леко понижава по отношение на същия интервал на предходната година и възлиза на 190,8 хиляди тона против 193,2 хиляди тона. В същото време понижение на доставките с 8.2% - от 127.6 хиляди тона на 117.1 хиляди тона се отбелязва единствено за домашните птици, до момента в който износът на говеждо месо се усилва с 19.2% до 5.6 хиляди тона, свинско - с 11,2% до 60,4 хиляди тона, агнешко - с 16,7% до 7,6 хиляди тона.

От януари до октомври Русия е изнесла за Китай 37 хиляди тона вътрешности и елементи от трупове за съвсем 85 милиона $, като до края на годината доставките могат да се усилят до 100 милиона $.

Като цяло за 10 месеца износът на птиче месо от Русия за международния пазар набъбна с 40%, до 150 хиляди тона, или 228 милиона $ в стойностно изражение. Според прогнозата на Националния съюз на птицевъдите в края на годината се чака износът да доближи 200 хиляди тона. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР