Санкциите са от новия пакет с наказателни мерки, които ЕС

...
Санкциите са от новия пакет с наказателни мерки, които ЕС
Коментари Харесай

След 6 месеца - без петрол от Русия?

Санкциите са от новия пакет с наказателни ограничения, които Европейски Съюз счита да вкара, поради войната в Украйна. За да се даде време на страните от Общността да преминат към предлагания режим на работа, е очакван временен интервал от 6 месеца. След това ще важи възбрана за импорт на недопечен нефт от Русия, а след временен интервал от 8 месеца - и възбрана за импорт на петролни артикули. В това отношение роля ще играе фактът дали доставките са по газопровод или по море.

Изключения от тези нови правила са планувани единствено за Унгария и Словакия, които имат прекомерно огромна взаимозависимост от съветския нефт и не са в положение бързо да го заместят посредством различни източници.

Санкции и против съветски банки

Освен петролно ембарго новите оферти на Европейска комисия обгръщат и нови наказателни наказания против съветски компании. Засегнати от тях ще са най-голямата съветска банка Сбербанк, както и още два банкови института, също така телевизионни канали, които целеустремено популяризират подправени информации за войната в Украйна. Банките, да вземем за пример, няма да имат повече право да употребяват интернационалната разплащателна система SWIFT.

В листата на Европейски Съюз за наказания ще бъдат включени също нови лица и организации, чиито финансови активи ще бъдат замразени. Става дума за субекти, които носят отговорност за осъществените закононарушения в украински градове като Буча и Мариупол.

Още в идните дни

За да влязат предложенията на Европейска комисия в действие, е належащо утвърждението на държавните управления на 27-те страни от Общността. Още през днешния ден техните непрекъснати представители в Брюксел ще стартират съвещания по този мотив. Ако няма основни съпротиви, ембаргото може да влезе в действие още идните дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР