Санаторно-оздравителният комплекс Камчия“ посреща за втори път Международния театрален фестивал

...
Санаторно-оздравителният комплекс Камчия“ посреща за втори път Международния театрален фестивал
Коментари Харесай

Камчия посреща за втори път Международния театрален фестивал Szenarium“

Санаторно-оздравителният комплекс " Камчия “ посреща за повторно Международния сценичен фестивал " Szenarium “, който ще продължи до 20 август. През тази година в него се включиха водещи креативен трупи от канадския град Аврора и от съветските Санкт Петербург, Краснодар и Екатеринбург. Спектаклите, които ще се играят на сцените на " Камчия “, се отличават с жанрово многообразие – има типичен, музикални, пластически, трагикомедии и даже пасторален фарс.  Фестивалът е празненство на театъра, вдъхновението и другарството, споделят уредниците му. " Szenarium “ е също и актьорска лаборатория, в която членовете на журито преподават тънкостите на своята специалност на младите участници в събитието и на ръководителите на театралните студии.

Театралните трупи " Руски музикален спектакъл “, Театър на новия фен " Синтез “, Творческа работилница " Вендель “, Театър на феновете на театъра " Шардам “ и Младежкият национален спектакъл " Игра “ ще се състезават за златните медали в конкурсната стратегия. Миналогодишният притежател на Гран при - Театър на новия фен " Синтез “ получи като премия гастроли в Германия.

  " Фестивалът " Szenarium “ е значим, тъй като за него идват колективи от разнообразни страни по света – Канада, Русия, Германия, Италия, Прибалтийските републики и от Балеарските острови. Ще попитане за какво? Защото театърът е такова средство, което сближава нации, което оказва помощ и работи като катализатор в обединяването на разнообразни народи “, сподели в обръщението си президентът на Фестивала " Szenarium “ Арвид Книппенберг.

Журито на фестивала е формирано от театрални корифеи, сруд които – Максим Разуваев – заслужил актьор на Русия, артист в московския спектакъл " Съвременик, живописен началник и режисьор на " Театър ЖИВ “, Наталия Коренная – кино и театрална актриса, която работи в спектакъл " Маяковский “ в Москва, Олег Голуб – артист в театралната студия, режисьор на опери и мюзикъли, а също и ефирен водещ на известни излъчвания в Канал 1 на Русия. Сред членовете на журито са още Константин Килин – артист, хореограф и пърформър в Италия и Лилия Макеева – актриса в театъра и киното с присъединяване в над 45 кино лентата, публицист и радиоводещ.

С необикновен интерес се чака осъществяването на откъс от модерния балет «La traiettoria del sonno» под управлението на Константин Килин, което ще бъде играно на закриването на фестивала.

Всеки ден от през днешния ден до 20 август от 11:00 и от 19:00 ч. в киноконцертната зала на детския лагер " Черноморски “ театралните колективи ще играят спектакли на съветски език.

Входът е свободен!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР