Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин за трета поредна година на

...
Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин за трета поредна година на
Коментари Харесай

Националите по акробатика се подготвят в Камчия за младежките олимпийски игри

Санаторно-оздравителният комплекс „ Камчия “ е хазаин за трета поредна година на Европейския подготвителен лагер по спортна акробатика, в който вземат участие над 140 състезатели от 12 страни – България, Чехия, Унгария, Белгия, Финландия, Австрия, Украйна, Германия, Полша, Гърция, Естония, Грузия.

За първи път тази година спортната акробатика е включена в oлимпийските игри за младежи, които ще се проведат при започване на октомври тази година в Аржентина.

За най-престижното спортно съревнование за младежи в света се приготвя в „ Камчия “ и българската смесена двойка – Мариела Костадинова и Панайот Димитров от Бургас. „ С доста старания получихме квота за олимпийските игри, тъй като конкуренцията в Европа е на високо равнище, само че нашите състезатели демонстрираха отлични резултати и имат действителни шансове за триумф. Само преди няколко месеца те приключиха на призово място на Световното състезание по акробатика в Антверпен, Белгия “, показа Николай Иванов – член на техническия комитет на Европейската Федрация по aкробатика.
 С участниците в подготвителния лагер работят осем от най-хубавите треньори в света. Акробатите имат по две тренировки дневно и мастър класове, в които се организират теоретични образования от експерите.

Организатор на подготвителния лагер в „ Камчия “ е Европейската федерация по спортна акробатика като сега в комплексa участва европейски пратеник.

„ Европейската Федерация по спортна акробатика упорства подготвителният лагер да се организира в „ Камчия “, защото изискванията, които комплексът предлага изцяло дават отговор на условията “, показа Недко Костадинов – общоприет секретар на Българската Федерация по спортна акробатика.

Следващата седмица в Санаторно-оздравителния комплекс „ Камчия “ ще се организира и Национален подготвителен лагер по акробатика, включващ 160 състезатели от български клубове. В комплекса е и треньорът на националния ни тим Драгомир Драганов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР