Сънародничката ни Теодора Тодорова-Морган избира нетрадиционната за момиче професия –

...
Сънародничката ни Теодора Тодорова-Морган избира нетрадиционната за момиче професия –
Коментари Харесай

Българка сбъдва американската мечта – кара тир в САЩ

Сънародничката ни Теодора Тодорова-Морган избира нетрадиционната за момиче специалност – водач на тир в Съединени американски щати, с цел да сбъдне фантазията си – да има задоволително средства, с цел да пътешества по света, написа BG Voice.

Родена е в Хасково, тренира лека атлетика и футбол. Завършва спортното учебно заведение и постъпва в Националната спортна академия с футбол. Голямата ѝ фантазия е да бъде професионален играч по футбол, само че получава контузия – скъсани връзки в коляното. Първата интервенция е несполучлива, даже има още една скъсана връзка. Когато е в III курс на академията, през 2006 година отпътува на бригада в Съединените американски щати – с цел да събере пари за идната интервенция, а и да извърши американската си фантазия – да играе футбол.

Теодора работи в супермаркет в Лонг Бийч Айлънд, щата Ню Джърси, на най-високо платената работа – рязане на месо и сирене. По-късно е и камериерка в малко мотелче и избавител в аквапарк. Работи по 100 часа седмично и се прибира в България с 10 хиляди $. Втората интервенция е сполучлива, само че до спортна кариера по този начин и не стига. Загубва предпочитание и да приключи спортната академия, тъй като не желае да работи като треньор.

Следващата година Теди отпътува още веднъж за Америка, в Кейп Код, Масачузетс. Заплатата на камериерка в огромен хотел не я удовлетворява. Работи и в морски ресторант. Връща се в Ню Джърси, в едно заведение в Патерсон. Учи езика и взема решение да стане професионален водач на тир – поради положителното възнаграждение, а и поради опцията да обиколи Америка.

След доста и тежки изпити взема съвсем всички категории, в това число и за транспортиране на рискови товари, позволение за танкер. Така може да транспортира съвсем всичко допустимо на пазара – хладилни камиони със специфична температура, храни, само че и рискови химикали и други товари, за които се заплаща доста по-добре.

Когато взема книжката, незабавно се качва на камиона. Най-голямото ѝ предизвикателство е паркирането. А камионите с ремаркета в Щатите могат да доближат до 26 метра - с 6 метра по-дълги от тези в Европа. Доста време ѝ лишава да свикне с габаритите и сътрудници й оказват помощ да паркира.

Не е съгласна, че дамите не можели да паркират, зависи от индивида, а при тировете е мъчно за всички, разяснява тя.

Вече 13 години Теди е на кормилото на тир, като от 2019 година е със личен камион. Това ѝ дава свободата тя да избира кои товари и по кои дестинации да транспортира. Работи за компания, която ѝ взема %. Избира рискови товари, чието транспортиране е най-добре платено.

През март 2019 година си купува първия личен камион, само че след 2 месеца и половина той се възпламенява. „ От 12 май 2019 година пребивавам втори живот “, споделя Теди. Тя кара аспержи в Южна Каролина, преди малко е излязла от сервиз, само че няколко часа по-късно вижда дим. Спира не при тирове, а на друго място за отмора.

Когато отваря капака, лумва огън. „ Бях безусловно несъответстваща, помня единствено, че взех облекла, а не скъпи неща като преносимия компютър да вземем за пример, и побегнах “, споделя тя.

Тогава към този момент живее в Чикаго, когато се прибира, е в потрес. Има посттравматичен стрес, непрекъснато си показва какво би могло да се случи, в случай че е била на пътя и е трябвало да скача в придвижване, или в случай че е заспала, по какъв начин е щяла да изгори вътре.

Застрахователното сдружение заплаща за камиона, само че тя губи 7-8 хиляди $, които към този момент е внесла, тъй като го е взела на погашение. Губи и към 10 хиляди $, които влага в него. „ Всичко, което имах, изгубих за секунди “, споделя Теодора.

Втория си камион кара до юли 2022 година, когато си купува трети, по-нов, доста по-добър и по-удобен. Годишно е изминавала по 240 хиляди километра, като от дълго време е трансферирала милион и половина километра по пътищата на Америка.

Обиколила е всичките 50 щата по доста пъти, опознала ги е доста добре, постоянно е наясно къде се намира и дори постоянно не ѝ е необходим GPS, с цел да стигне до задачата.

Като притежател на камион, тя сама си дефинира по кое време да бъдат ваканциите ѝ. Работи 3 месеца и си дава седмица отмора за пътешествия. Била е в към 30 страни. Обиколила е огромна част от Карибите, Доминикана, Мексико - и то по няколко пъти, била е на круиз на Бахамите.

Посетила е Хондурас, Белиз, острови като Аруба, а също Кюрасао, Венецуела, Пуерто Рико. Обиколила е и цяла Европа – Италия, Англия, Франция, Холандия, Австрия, Германия.

„ Но най-вече си обичам в България. Изкачила съм всички най-големи върхове, вършим женски походи с моите приятелки. Повечето от тях са фамилни, само че прибера ли се, нямат самообладание да тръгнем “, разяснява Теди.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР