САН ХУАН, Пуерто Рико (АП) — Цезаровите сечения нарастват на

...
САН ХУАН, Пуерто Рико (АП) — Цезаровите сечения нарастват на
Коментари Харесай

Ражданията с цезарово сечение се увеличават в Пуерто Рико, достигайки рекордно ниво на територията на САЩ, се казва в доклада

САН ХУАН, Пуерто Рико (АП) — Цезаровите разрези нарастват на територията на Съединени американски щати Пуерто Рико, която има една от най-големите в света най-голям % с повече от 50% от бебетата, родени посредством интервенция, в съпоставяне със единствено 32% в континенталната част на Съединени американски щати, съгласно федерален отчет, оповестен в сряда.

Процентът на раждане със секцио на острова се е нараснал от 2018 година 2022 година за всяка възрастова група под 40 години, откакто остана постоянна в продължение на съвсем десетилетие, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати.

Докладът не дава пояснение, само че медицински специалисти в Пуерто Рико споделят аргументите зад скока варират и включват разпадащата се здравна система на острова.

„ Като цяло лечебните заведения разполагат с стеснен личен състав и малко стопански запаси “, сподели доктор Карлос Диас Велес, президент на Асоциацията на лекарите по хирургия в Пуерто Рико.

В резултат на това акушер-гинеколозите избират да възнамеряват цезарово сечение, с цел да г...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР