Самуел Гарсия, губернатор на мексиканския щат Нуево Леон, заяви, че

...
Самуел Гарсия, губернатор на мексиканския щат Нуево Леон, заяви, че
Коментари Харесай

Tesla инвестира 15 млрд. долара в завод в Мексико

Самуел Гарсия, губернатор на мексиканския щат Нуево Леон, съобщи, че Tesla и нейните снабдители ще влагат 15 милиарда $ през идващите две години във фабрика, която към момента е в развой на създаване, което е три пъти повече от в началото оповестеното от мексиканските управляващи, оповестява Agerpres.


През март шефът на Tesla Елон Мъск разгласи, че компанията ще открие гигафабрика в северния щат Нуево Леон като част от проектите на производителя на електрически автомобили да се разшири в международен мащаб. Тогава Мъск не даде детайлности за инвестицията на Tesla, само че мексикански публични лица обявиха, че фабриката ще включва инвестиция от 5 милиарда $. В понеделник Самуел Гарсия осведоми, че оборудването ще включва три пъти по-голяма сума от оповестената през март.

" Tesla и нейните снабдители ще генерират вложения в размер на 15 милиарда $ за две години. Тази голяма сума ще изисква повече държавни разноски за автомагистрали и други публични работи ", съобщи губернаторът.

Преди оповестяването на новите проекти на Tesla, тази година автомобилните производители BMW, General Motors и Ford оповестиха проекти за произвеждане на електрически автомобили в Мексико.

Източници, които са говорили при изискване за анонимност, обявиха неотдавна пред Ройтерс, че Tesla възнамерява да стартира произвеждане в Мексико през 2025 година, само че компанията не е оповестила по кое време ще стартира построяването на гигафабриката или по кое време ще бъдат създадени първите коли.

Това ще бъде третата фабрика на Tesla в чужбина след тези в Шанхай (Китай) и Берлин (Германия) и първата в Латинска Америка. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР