Samsung влиза в играта на личните финанси със собствена дебитна

...
Samsung влиза в играта на личните финанси със собствена дебитна
Коментари Харесай

Samsung пуска собствена дебитна карта през лятото

Samsung влиза в играта на персоналните финанси със лична дебитна банкова карта. Под името Samsung Money и в партньорство с Mastercard и финтех компанията SoFi, софтуерният колос ще предложи нов способ за ръководство на пари "по-късно през лятото ", оповестява The Verge.

Дебитната карта ще е без такса за обслужване, а таксите за изтегляне от банкомат ще бъдат връщани при потреблението на избрани банкомати в Съединени американски щати.

Използващите Samsung Money ще могат да ревизират салдото си, да преглеждат предходни извлечения и преводи посредством приложението Samsung Pay. Те също по този начин ще имат опция да алармират за подозрителна активност, да слагат на пауза или да рестартират разноските си, да замразят или размразят банковата си сметка, да трансформират своя ПИН код единствено през приложението.

Подобно на Apple Card, физическата карта на Samsung няма да има отпечатани номера на картата или други данни, в опит да се предотвратят онлайн покупки, в случай че картата бъде открадната. "Като софтуерна компания имахме забавна опция в действителност да осигурим големи нововъведения в това направление, най-вече посредством прибавяне на повече стойност, улеснение и сигурност на потребителите ", сподели Санг Ан, общоприет управител на Samsung Pay.

Вместо да предложи кредитна карта като Apple, Samsung избра дебитна карта. Две от всеки три транзакции с карти, осъществени в Съединени американски щати, са посредством дебитни карти, сподели Ан, като се базира на изследване на Федералния запас. Но същото изследване откри, че цената на заплащанията с кредитни карти надвишава цената на заплащанията с дебитни карти с съвсем 30%.

Samsung Money има и някои ограничавания. Към момента на издаване няма да опция за прибавяне на физически пари в сметката. Липсва и опцията за връщане на пари, както е при кредитната карта на Apple да вземем за пример. При потреблението й клиентите ще получават точки през програмата Samsung Rewards. Събралите минимум 1000 точки ще могат да ги извърнат във финансови средства, които ще бъдат подадени в сметките им в Samsung Money.

Дебитната карта бележи най-новото развиване на Samsung Pay. Тя ще се причисли към конкурентните кредитни карти на Apple и дебитните - на Гугъл. "Намираме се във време, в което потребителите и хората гледат доста по-отблизо по какъв начин харчат парите си ", сподели още Ан. "Те все по-рядко желаят да се допират физически до тях, като по този метод желаеме да им помогнем да вършат повече неща със своите средства ", заключи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР