Samsung ще увеличи инвестициите в своята фабрика за чипове в

...
Samsung ще увеличи инвестициите в своята фабрика за чипове в
Коментари Харесай

Samsung инвестира нови 8 милиарда долара в завод за чипове в Китай

Samsung ще усили вложенията в своята фабрика за чипове в Китай с 8 милиарда $ (6.24 милиарда паунда). Ходът идва като спомагателен тласък за производството на чипове за флаш памет NAND, написа Reuters, базирайки се на медии в Китай.

Инвестицията на южнокорейската софтуерна империя идва поради предстоящото възобновяване на пазара за чипове памет през идната година, което съгласно анализатори ще се дължи на лимитираните доставки и възходящото търсене на устройства и мрежи от пето потомство.

Samsung е най-големият международен производител на чипове за флаш памет NAND за мобилни устройства, карти памет, USB флаш памет и твърди устройства.

През 2017 година Samsung разгласи, че ще влага 7 милиарда $ за три години в завода си Сиан, който създава чипове NAND за флаш памет.

Новите капиталови проекти на колоса следват по-ранни такива в размер на 10,8 милиарда $ в цех за тестване и пакетиране още веднъж в Сиан.

От Samsung отхвърлят коментар пред организацията.
 Samsung изпреварва Intel и е новият водач на чиповете
След 25 години пазарът на чипове има нов водач

Глобалните продажби доближиха $438 милиарда

Най-големите съперници на Samsung при производството на флаш памет NAND са корейската SK Hynix, американската Micron Technology, както и японската Toshiba.

През последните години станахме очевидци на опити от страна на няколко китайски компании да навлязат на пазара на чипове памет. Въпреки това нито един от стартъпите не съумя да пожъне огромен триумф, с цел да се конкурира с задграничните играчи.

Миналата есен основаната в Ухан, Китай, Yangtze Memory Technologies Company разгласи, че ще стартира всеобщо произвеждане на 64-слойни 3D NAND чипове, които са пример за множеството водещи компании в бранша.
 Samsung закрива проучвателен отдел за разработка на процесори в Съединени американски щати
Samsung закрива проучвателен отдел за разработка на процесори в Съединени американски щати

Ходът слага под въпрос бъдещето на процесорите Exynos
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР