Samsung разкри, че новите флагмански смартфони от серията Galaxy S22

...
Samsung разкри, че новите флагмански смартфони от серията Galaxy S22
Коментари Харесай

При изработката на Samsung Galaxy се ползват и стари рибарски мрежи

Samsung разкри, че новите " флагмански " смарт телефони от серията Galaxy S22 ще бъдат отчасти направени от " отпадъци ". Това се показва в известие на компанията, представено от Лента.ру.

По думите на представители на корпорацията, Samsung употребява материал от изоставени в океана риболовен мрежи, за изработката на калъфи за своите смарт телефони.

" Сега и в бъдеще Samsung ще употребява рециклирана океанска пластмаса в цялата си продуктова линия ", се отбелязва в известието. От компанията прецизират, че изборът на този материал ще повлияе позитивно на решаването на казуса със замърсяването на околната среда.

От Samsung изясняват, че компанията възнамерява да продължи да употребява рециклирани и употребявани материали, както и рециклирана хартия.

По оценка на специалисти, всяка година към 640 хиляди тона остарели риболовен мрежи се хвърлят във водата. " Мрежите-призраци улавят и заплитат морски жители, повреждат коралови рифове и естествени местообитания на риби и даже се озовават в нашите източници на храна и вода ".

Анонсът на флагманските смарт телефони от серията Galaxy S22 е плануван за 9 февруари. Серията от топ устройства ще включва Galaxy S22, S22+ и S22 Ultra.

През септември 2021 година Apple заяви, че iPhone съдържа фрагменти от пластмаса от бутилки - те се употребяват при направата на антени. Също по този начин, при основаването на смарт телефони се употребяват единствено рециклирани редки детайли.
 Печалбата на Samsung набъбна с 50%
Печалбата на Samsung набъбна с 50%

Приходите на най-голямата корейска компания порастват с 23%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР