Самоунижението на ПП-ДБ в уникално големи размери, каквито не е

...
Самоунижението на ПП-ДБ в уникално големи размери, каквито не е
Коментари Харесай

Костадинов: Самоунижението в уникални размери погреба ПП-ДБ

Самоунижението на ПП-ДБ в неповторимо огромни размери, каквито не е виждала българската история. Наистина не чаках, че ще станем очевидци на ново политическо дъно. Това оскърбление е невиждано, на процедура погреба ПП-ДБ.

 

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, разяснявайки политическата обстановка у нас от последните няколко дни.

 

" Тази групировка ще има съществени проблеми с влизането в Народното събрание. Те бяха заченати да унищожат ГЕРБ, преди две години се хвалеха, че са арестували Борисов, а през днешния ден му се молеха за следващ път. Три седмици гледаме извънредно срамен политически спектакъл, в който Политическа партия се моли на колене на ГЕРБ да ръководи с тях. Няма толкоз излъгани хора, колкото гласоподавателите на ПП-ДБ ", сподели още водачът на " Възраждане ".

 

По думите му Политическа партия са надминали всевъзможни стандарти на политическа машинация, измамничество и неистина.

 

" Според мен, не, видяхме през днешния ден ясно изразеното предпочитание на ПП-ДБ да се направи кабинет. Не имам вяра на тези хора, които за последните 3 седмици си сменяха позицията, 20 пъти си даваха ултиматуми и последни периоди.

Не виждам какво би спряло да продължат да се самоунижават. При тях няма дъно. Борисов звучеше изрично към 10 пъти във времето обратно ", сподели Костадинов, разяснявайки опцията за сформиране на държавно управление с втория мандат.

 

" Това, което се гласоподава през днешния ден, трябваше да бъде гласувано в петък. Натискът обаче продължи, за който призна Борисов, както от европейски, по този начин и от американски политически субекти. Нека да забележим какво ще се случи.

Явно този напън е сполучлив, щом нещо, което трябваше да се случило, не се случа. ГЕРБ се люлее, и то много съществено, има напрежение в самата партия. По тази причина сега въпреки всичко стигнахме до приключването на първия мандат.

 

Утре Политическа партия ще вземат мандата и да забележим, дали ще го бавят 7 дни, през които да гледаме плачливите им молби към ГЕРБ да се сформира държавно управление ", сподели още той.

 

Не изключвам разновидността " министър председателят с техния мандат да е от ГЕРБ ", означи Костадинов.

 

" Вие чухте ли в тези три седмици на договаряния, да има една дума за политически правила. Говори се за промяна на регулатори, служби министерски кресла. Говореше се единствено за постове. Нямаше дума за политика, отвратиха българския народ ", изрази още неодобрение той.

 

Иска ли " Възраждане " третия мандат

 

" Винаги сме казвали, че можем да вземем този трети мандат отговорно. Да заявим ясно и изрично, че България може да има българско държавно управление. При нас имаше до момента единствено мантри - България да има евроатлантическо държавно управление. Ние желаеме българско държавно управление, в което няма политически оцветени лица ", сподели водачът на " Възраждане ".

 

" Не става дума обаче за експертно държавно управление " - посочи той - " В нашето държавно управление би трябвало д бъдат показани хората от всички свери на нашето общество. Държавата е в доста огромна рецесия, единственият метод да излезем от нея е национално обединяване.

 

Кабинетът на " Възраждане " ще покаже това. Ще протегнем ръка към всички, без Движение за права и свободи. Готови сме да беседваме с всички и сме го правили. Друг е въпросът, че не всички наши визии се одобряват ".

 

След това Костадинов избори четири съществени точки на кабинета на своята партия.

" Ще кажем, четири елементарни неща.

Референдум за лв., да не се вкарва България принудително в еврозоната.

Референдум за НАТО, желаеме излизане.

Ние няма да работим обаче за налагане на нашата позиция ", безапелационен бе той.

" На трето място, наложително начало на развой по предоговаряне на участието ни в Европейски Съюз. Много малко хора знаят, че сега в Европейски Съюз тече подмолна промяна, с която трансформира фундамента на своето битие, което е учредено на правото на всяка една страна на несъгласие.

 

Урсула ясно го съобщи за следващ път на конгреса на ЕНП, че би трябвало да се направи промяна, с която решенията да се взимат с квалифицирано болшинство с две трети.

 

Те ясно декларират, че Европа би трябвало да се развива на две скорости. Ако ние се съгласим обаче на това, в един миг ще се окаже, че на процедура сме предали нашата самостоятелност на една неизбирана от никого Европейска комисия, която ще взема решенията от името на две-три огромни страни. Това е диктат ", тросна се водачът на " Възраждане ".

 

" На четвърто място - не би трябвало да се позволява никога България да изпраща войски в Украйна. Такива диалози се водят от нашето държавно управление. Тези диалози се водят от нашите сътрудници от НАТО. Това е истина ", безапелационен бе той.

 

Тук водещата Поли Златарева прекъсна Костадинов и попита: Кой ги води тези диалози? Какво споделя нашето държавно управление?

Нашето държавно управление не знам какво сега споделя, тъй като няма по какъв начин да знам, отвърна ѝ Костадинов.

" Значи не можем да кажем, че нашето държавно управление има желание да изпрати войски. Това не е правилно, не е истина. Вие се намирате в националната телевизия ", отвърна му на собствен ред тя.

" Напротив, истина е, че се водят такива диалози ", настоя на своето Костадинов.

Денков сподели, че войски няма да бъдат изпращани, напомни му Златарева.

" Същият който сподели, че няма да бъдат връщани незаконни мигранти " - отвърна още веднъж Костадинов.

Водещата още веднъж интензивно настоя Костадинов да каже от кое място разполага с тази информация.

" Те самите си го споделят. Макрон го сподели преди месец. Питайте Тагарев. Лично Тагарев ми сподели ", отвърна водачът на " Възраждане ".

" Каза ми, че ще изпратим 200 души в Одеса. Казвам ви тъй като това към този момент е обществена загадка. Едно от нещата, които се случват сега, е че се приготвя понижаване на мобилизационния запас, с цел да може това оръжие да се изпрати в Украйна, Категорично би трябвало да кажем, че български военни не би трябвало бъдат изпращани. България не би трябвало да се ангажира в този спор ", разлюти се Костадинов.

 

След като се поуспокои малко той изясни, че и в този момент позициите на множеството партии са ясни, само че е хубаво да се проведат съответни диалози по въпроса, с цел да се види какво тъкмо всеки ще съобщи.

" По време на диалозите ще стане ясно кой не желае да изпраща войски в Украйна. Ние можем да си приказваме с всеки, дали ще има резултат, е друго нещо. Нашите позиции са били безусловно поредни ", сподели Костадинов.

 

Що се отнася до третия мандат, водачът на " Възраждане " сподели:

" Призоваваме президента оптимално бързо да задвижи процедурата. Оттук насетне можем да призовем Политическа партия да върнат мандата и да не губят времето на България ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР