Самотата е често срещан проблем, но стана още по-разпространен през

...
Самотата е често срещан проблем, но стана още по-разпространен през
Коментари Харесай

Шест неща, които терапевтите правят, когато се чувстват самотни

Самотата е постоянно срещан проблем, само че стана още по-разпространен през последните няколко години.

На всички ни се е налагало да се оправим с възприятието на самотност в един или различен миг, без значение дали желаеме намерено да го признаем или не.

Тази самотност може да се материализира като малко треперене, когато седите сами, или може да е по-скоро завладяващо възприятие, което в никакъв случай не ви напуща изцяло.

Така или другояче е значимо да признаем и да се оправим с тези усеща на самотност здравословно. А какъв по-добър метод от това да се допитаме до експертите?

Признайте какво чувствате

Както при множеството усеща, не можете да се обърнете към самотата, в случай че не признаете, че тя е там. Самотата е сигнал да признаем уязвимостта си и да желаяме помощ. Когато просто признаем тези усеща, към този момент сме създали първата стъпка към подобряването на положението си.

Потърсете връзка

Помислете дали да не отделите време, с цел да се свържете с другите по действителен и логичен метод. Днес обществените медии допускат по-голяма независимост и еластичност. Тези връзки не постоянно би трябвало да са с хора, които към този момент познавате и обичате; бихте могли да се възползвате от опцията да се запознаете с нови хора.



Излейте възприятията си

Когато се чувствате самотни, се пробвайте да се свържете със себе си. Например, пишете какво усещате в дневник, който може да ви помогне да се самоанализирате.

Излезте на открито за няколко минути

Когато изпитвате възприятие на самотност, се обърнете към естествения свят за поддръжка. Излезте на открито и се разходете, това може леко да повишите настроението, което да облекчи част от тъжното възприятие, обвързвано със самотата.

Разберете от кое място идват възприятията

Установете дали възприятието ви за самотност е обвързвано с предишното или сегашното. Идентифицирането за какво са там тези усеща ще помогне да се справите вярно с тях. Ако възприятията ви се коренят в предишното, се фокусирайте върху това, с което се занимавате в сегашното.



Научете ново умеене

Друг метод да се справите с възприятието за самотност е като държите мозъка си ангажиран с нови и забавни неща. Научаването на ново умеене поддържа мозъка фокусиран върху задача, вместо мислите ви да се лутат към възприятието на самотност. Заетият разум е един от най-хубавите способи да накарате вътрешния разговор да се успокои, което понижава чувството за самотност.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР