Самостоятелна изложба живопис на Камелия Тинчева беше официално открита в

...
Самостоятелна изложба живопис на Камелия Тинчева беше официално открита в
Коментари Харесай

Камелия Тинчева подреди в Община Мездра първата си самостоятелна изложба живопис

Самостоятелна галерия живопис на Камелия Тинчева беше публично открита в Община Мездра. Събитието, което е от програмата на Празниците на културата „ Мездра-май “, почетоха представители на Общинската администрация (ОбА), общински съветници, близки и другари на авторката, която е някогашен чиновник в ОбА - Мездра (2002-2008 г.), а сега работи като софтуерен разработчик в белгийска компания в столицата.

Експозицията включва 13 живописни произведения, нарисувани с акрилни бои - 6 натюрморта: „ Ваза с макове “, „ Слънчогледи “, „ Кристална купа с плодове и бутилка вино “, „ Магнолия “, „ Хибискуси “ и „ Кали и лалета “, 4 пейзажа: „ Лодка “, „ Река “, „ Къща край реката “ и „ Западен парк “, и 3 портрета: „ Млада жена “, „ Калоян “ и „ Михаела Тинчева “.



„ За мен беше приятна изненада да открия, че Камелия Тинчева е посветила време и старания сполучливо да развие художествения си гений (след дълги години практикуване на специалност в друга сфера) и същинско наслаждение да приготвя и осъществявам тази галерия, сподели при откриването на експозицията Светла Дамяновска, гл. специалист „ Културно завещание и религиозни действия “ в Община Мездра. Пожелавам на авторката тази да е единствено първата от цяла поредност изложения! Честито! “.



„ Родена съм в този хубав дребен град Мездра, където изживях едно прелестно детство, показа Камелия Тинчева. В ученическите си години имах доста ползи - обичах математиката, пеенето, танците и рисуването. Участвах в Международната детска асамблея „ Знаме на мира “ с рисунка, отдадена на асамблеята.

След VII клас с огромно предпочитание аплайвах и бях призната в Математическа гимназия „ Aкад. Иван Ценов “ - Враца. Нашият випуск беше един от първите, който изучаваха програмиране и имахме оборудвана класна стая с лични компютри „ Правец 8 “, на които се учехме да програмираме на BASIC.

Впоследствие продължих образованието си в Технически университет - София, където продължих да се занимавам с програмиране. Така стартира реализацията ми в региона на програмирането и осведомителните технологии.



През 2002 година в Община Мездра стартира построяването на Общински център за услуги и информация на жителите. По това време бях назначена за ст. специалист „ Информационни системи “ и участвах в реализирането на този проек, както и в създаването на характерен програмен продукт за потребностите на Общината. След това пътя ми продължи в тази тенденция.

Но по какъв начин се върнах към рисуването? Една вечер споделих с по-малкия ми наследник, че желая още веднъж да рисувам и на 50-ия ми рожден ден той ми подари дребен статив, комплект акрилни бои и четки. По време на пандемията от Covid-19, се захванах със статива и боичките. Обичам да рисувам пейзажи, натюрморти, портрети и цветя, като желая да реализира натурализъм и обръщам огромно внимание на детайлите. ”

От името на Община Мездра кметът Иван Аспарухов поздрави Камелия Тинчева с дебютната й галерия и й подари букет цветя.

Изложбата може да бъде прегледана до 23 юни във фоайето на втория етаж в постройката на Община Мездра.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР