Саморегулация в туризма, особено при категоризацията на местата за настаняване,

...
Саморегулация в туризма, особено при категоризацията на местата за настаняване,
Коментари Харесай

Националният борд по туризъм зове за саморегулация в сектора

Саморегулация в туризма, изключително при категоризацията на местата за настаняване, желае Националният ръб по туризъм. Това мнение изрази заместник-председателят на Управителния съвет на организацията Мартин Захариев пред " Дарик ".
" Тъй като министерството подвига за публично разискване категоризацията, по-точно наредбата, ние считаме, че това е една от основните тематики сега. Важно е да се синхронизира методиката по категоризиране на местата за настаняване, тъй че четирите звезди в Пазарджик да са равни на четирите звезди в Дюселдорф, петте звезди в София да са като петте звезди в Мелбърн, Торонто и така нататък Как? С единна методика, приемайки разпоредбите, по които работи актуалният съвременен свят в бранша на туризма. Ние би трябвало да се съобразим с това, което актуалният туристически свят и бизнес желаят от местата за настаняване, категоризирайки ги ", изясни Захариев.
И добави: " Ние си представяме, че е допустимо в един предстоящ миг, когато на държавното управление му узрее главата за това, да трансферира категоризирането на местата за настаняване в ръцете на бранша, а да остави при себе си контрола върху това по какъв начин са изпълнени тези условия. Не хотелиерите да дават звезди, а номинирана и приета от тях организация, както е Германия, Италия, Франция - трите първи страни по туризъм с света ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР