Самопровъзгласилият се за президент на Венецуела Хуан Гуайдо заяви, че

...
Самопровъзгласилият се за президент на Венецуела Хуан Гуайдо заяви, че
Коментари Харесай

Гуайдо признава Анес за президент на Боливия и вижда вдъхновение за Венецуела

Самопровъзгласилият се за президент на Венецуела Хуан Гуайдо съобщи, че признава представителят на опозицията на Боливия Жанина Анес за краткотрайно изпълняващ длъжността президент на латиноамериканската страна и сподели, че това е " ентусиазъм " за Каракас , оповестяват медиите в Латинска Америка.

" От законното държавно управление на Венецуела признаваме Жанина Анес за краткотрайно изпълняващ длъжността президент на Боливия в нейната задача да управлява парламентарен преход към президентски избори ", разяснява Гуайдо.

Той добавя, че това е " ентусиазъм за страната ни " и акцентира, че е уверен, " че ще реализираме независимост ".

Гуайдо има вяра, че " не може да се приказва за държавен прелом в Боливия " и твърди, че боливийският народ се активизира със " заслужено искане " против машинация на изборите и по тази причина се застъпва, рецесията да бъде позволена с " кротичък преход ".

Desde el Gobierno legítimo de Venezuela reconocemos a @JeanineAnez como Presidenta interina de Bolivia, en su misión de guiar una transición constitucional hacia una elección presidencial.

Son una inspiración para nuestro país, tenemos la convicción que lograremos la libertad.
— Juan Guaidó (@jguaido) November 13, 2019  Армията в Боливия поддържа и. д. президент Жанин Анес
Армията в Боливия поддържа и. д. президент Жанин Анес

" Ние сме на ваше разположение "

" Не можем да приказваме през днешния ден във Венецуела, че в Боливия има прелом. Напротив, естественото условие е да се пазят правата на жителите , да се показват свободно ", добавя Гуайдо.

От своя страна президентът на Венецуела Николас Мадуро, един от главните съдружници на Моралес в района, осъди, че неговият боливийски сътрудник е жертва на " държавен прелом " и прикани за готовност " с цел да се резервира животът на боливийското население, жертви на расизма ".

След вълна от митинги, довела до конфликти и блокади, Моралес се съгласи Организацията на американските страни да извърши инспекция на изборите, която удостовери нередности .

В този подтекст, той се съгласи да организира нови избори , макар което и полицията, и въоръжените сили го посъветваха да подаде оставка , нещо, което той направи малко по-късно.
 Русия видя режисиран държавен прелом в Боливия
Русия видя режисиран държавен прелом в Боливия

Надява се трети страни да не се месят на боливийците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР