Самоличността на дъщерите на Путин никога не е била потвърждавана

...
Самоличността на дъщерите на Путин никога не е била потвърждавана
Коментари Харесай

Колко деца всъщност има Путин

Самоличността на дъщерите на Путин в никакъв случай не е била потвърждавана от него или от Кремъл и в никакъв случай не са били оповестени техни фотоси в зрелост. Дори броят на децата, на които Путин е татко, е обект на съществени спекулации, написа „ Гардиън “.

Официално Путин има две деца, Мария и Катерина, от брака си с Людмила Путина, някогашна стюардеса от „ Аерофлот “, с която се развежда през 2013 година, ставайки първият съветски водач, който се развежда след Петър Велики през 1698 година

 Кои са дъщерите на Путин и къде живеят?

Путин, който доста рядко приказва обществено за децата си, отговори на на няколко въпроса за тях на годишната си конференция през 2015 година, като съобщи, че дъщерите му не са избягали от страната, както се спекулираше.

„ Те живеят в Русия. Никога не са били обучавани другаде с изключение на в Русия. Гордея се с тях; те не престават да учат и работят “, сподели той. „ Дъщерите ми приказват свободно три европейски езика. Никога не разисквам фамилията си с никого.

„ Те в никакъв случай не са били „ звездни “ деца, в никакъв случай не са изпитвали наслаждение от насочването на прожекторите към тях. Те просто живеят личния си живот. “

Путин съобщи, че дъщерите му „ вършат първите стъпки в кариерата си “ и „ не се занимават с бизнес или политика “. Оттогава обаче и двете дъщери са почнали бизнес инициативи.

По-голямата щерка, 35-годишната Катерина Тихонова, е родена в Дрезден през 1986 година, до момента в който Путин е работил като разузнавач в Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Тихонова, която употребява семейството на баба си по майчина линия, е учила в Санктпетербургския държавен университет и Московския държавен университет и има магистърска степен по физика и математика.



Освен че учи, Тихонова има пристрастеност към японската просвета и акробатичните рокендрол танци. През 2013 година тя и сътрудникът ѝ по танци заемат пето място на международното състезание в Швейцария.

Именно фрагменти от нейните танцови надпревари, съпоставени със фотоси от уеб страницата на Московския държавен университет, където работи, помогнаха през 2015 година за първи път да се откри, че Тихонова е щерка на Путин.

Тихонова се омъжва за Кирил Шамалов, по-малкия наследник на Николай Шамалов, непосредствен поддръжник на Путин и съсобственик на банка „ Россия “, която държавното управление на Съединени американски щати дефинира като „ персоналната банка “ на висши чиновници на Кремъл. Кирил е назначен за основен юрист на „ Газпром “ по външноикономическата активност през 2002 година, когато е единствено на 20 години.

Двойката се дами на загадка тридневна гала в извънредния ски курорт Игора през 2013 година. Развеждат се през 2018 година, само че детайлности за вероятно финансово споразумяване не са оповестени обществено.

По-малко от две години след сватбата Шамалов беше разгласен от списание Forbes за един от най-младите съветски милиардери, откакто закупи 17% дял в нефтохимическата компания „ Сибур “ от Генадий Тимченко, съдружник на Путин, който по-късно беше обиден от наказания. Разследване на Ройтерс през 2015 година сподели, че двойката има корпоративни дялове на стойност над 2 милиарда $, както и първокласна вила на брега на морето за 4 млн. паунда във френския курорт Биариц.

Вилата с осем спални „ Алта Мира “ в атлантическия курорт беше разрушена предишния месец от протестиращи против Путин, които разгласиха видео в обществените мрежи, в което декларират: „ Тази къща е купена с парите, откраднати от Путин и съветската мафия “.

Те споделиха: „ Вместо първокласно леговище за олигарсите Путин-Шамалов, ние взехме решение да организираме тук място за рехабилитация и живот за жертвите на режима на Путин, изключително за бежанците от Украйна и Русия, които са били принудени да бягат от войната, репресиите и пандизите за изтезания. Времето, когато диктаторите и олигарсите можеха да ограбват личните си страни и да живеят нехайно във вили в Европа, отмина. “

Тихонова е работила на разнообразни длъжности в Московския държавен университет, преди през 2020 година да бъде назначена за началник на новия институт „ Проблеми на изкуствения разсъдък и интелектуалните системи “ към университета, който е на стойност 1,7 милиарда $. По-рано Путин дефинира центъра „ Инопрактика “ като „ един от най-важните принадлежности в националната тактика за развиване на технологиите на изкуствения разсъдък “.

Сред формалните ѝ съветници в университета са петима членове на най-близкото обграждане на Путин, в това число двама някогашни офицери от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), които са живели в същия блок, в който тя е израснала в Дрезден.

По-голямата щерка на Путин, Мария Воронцова, на 36 година, е детски ендокринолог, който учи въздействието на хормоните върху организма.

През 2019 година Воронцова, която живее в пентхаус против посолството на Съединени американски щати в Москва, даде изявление за съветската държавна телевизия, в което разкри проектите си за здравно дружество на стойност 500 млн. паунда, целящо да помогне за лекуването на рака.

Воронцова е омъжена за холандския предприемач Йорит Фаасен и се оповестява, че двойката е живяла в пентхаус в извънредна жилищна постройка във Вооршотен, покрай Хага. През 2014 година някои холандски съседи приканиха тя да бъде експулсирана от страната след свалянето на MH17 от проруските сили над Украйна.

Неотдавна група холдандци приканиха Воронцова да се обърне към татко си с молба да приключи нашествието в Украйна. На табела, сложена на земя, благосъстоятелност на двойката, написа:

„ На по-малко от 2000 км от твоето спокойно парче свободна земя татко ти унищожава цяла свободна страна и нейния народ. Изглежда, че твоят дъртак е непрогледен и очевидно е невероятно да бъде спрян даже от палачите си. Но както всички знаем, бащите и дъщерите са нещо разлиично “.

В Русия се спекулира, че Путин има трета, още по-тайна щерка от дългогодишна спекулация със Светлана Кривоногих – рускиня, за която се твърди, че е израснала в препълнен апартамент в Санкт Петербург и е работила като чистачка.

Документите „ Пандора “ разкриват, че 46-годишната Кривоногих е станала притежател на жилището в Монако посредством офшорна компания, за която се твърди, че е основана единствено няколко седмици откакто е родила момиченцето Луиза.

Кремъл отхвърли догатката, че Луиза е щерка на президента. Путин неколкократно е казвал: „ Имам персонален живот, в който не разрешавам интервенция. Това би трябвало да бъде уважавано. “

 

 

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР