Самолетите на НАТО бяха задействани, след като Русия нанесе мащабни

...
Самолетите на НАТО бяха задействани, след като Русия нанесе мащабни
Коментари Харесай

Самолети на НАТО са вдигнати след масирани руски ракетни удари

Самолетите на НАТО бяха задействани, откакто Русия нанесе огромни ракетни удари по Украйна през нощта против четвъртък.

Полските военни оповестиха, че се следи " интензивна активност на авиацията с отдалечен обхват на деяние на Руската федерация, обвързвана с ракетни удари " в Украйна.

Пишейки в X, преди този момент Twitter, полските въоръжени сили прибавиха:

" Моля, имайте поради, че полски и съюзнически самолети оперират във въздушното пространство, което може да докара до нараснали равнища на звук, изключително в югоизточната част на страната " .

" Стартирани са всички нужни процедури за обезпечаване на сигурността на полското въздушно пространство, а DO RSZ (от полски: Dowództwo Operacyjne Rodzajów Sił Zbrojnych-бел.ред.) следи обстановката непрестанно. "

От Newsweek прецизират, че са създали опит да се свършат с полските въоръжени сили за коментар.

Overnight, Russia fired more than forty missiles and about forty drones at Ukraine.

I thank everyone engaged in recovery efforts after the attack, as well as to every warrior of our air defense system who was on guard last night.

Some missiles and " Shahed " drones were…
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
В четвъртък сутринта Русия нанесе огромен удар с ракети и дронове по украинската енергийна инфраструктура, което докара до спиране на електрозахранването на най-малко 200 000 души, съгласно публични представители на Киев.

Министерството на енергетиката на Украйна заяви в Telegram, че Русия е атакувала с дронове и ракети енергийната инфраструктура в Харковска, Запорожка, Лвовска, Киевска и Одеска област.

В него се споделя:

" В резултат на нападението в областите Одеса и Запорожие е развалено съоръжение в подстанции за високо напрежение. В Лвовска, Харковска и Киевска област по време на въздушния удар е било изключено съоръжение на уреди за произвеждане на електрическа енергия. Освен това врагът е атакувал оборудване от газовата инфраструктура в Лвовска област. Няма потърпевши. "

Олексий Кулеба, заместник-ръководител на канцеларията на президента, съобщи, че единствено в Харковска област са нанесени минимум 10 ракетни удара.

" Терористичната страна се пробва да унищожи инфраструктурата на Харков и да остави града в мрачевина " , написа той в Telegram.

" В момента в района към този момент има спирания на електрозахранването - повече от 200 000 клиенти в Харковска област са останали без електрозахранване ", добави той.

Министерството на защитата на Украйна разгласи, че Русия е атакувала енергийната инфраструктура на Украйна през нощта с 40 безпилотни летателни апарати (БЛА) Shahed ( " Шахед " ) и 42 ракети от друг вид.

То добави, че украинската Противовъздушна отбрана е свалила 57 въздушни цели, в това число 39 БЛА Shahed, 16 крилати ракети Kh-101 и две управляеми ракети Kh-59.

В отговор на ударите украинският президент Володимир Зеленски съобщи:

" През нощта Русия изстреля повече от четиридесет ракети и към четиридесет безпилотни летателни апарата по Украйна.... Някои ракети и дронове " Шахед " бяха сполучливо свалени. За страдание, единствено част от тях. Руските терористи за следващ път се насочиха към сериозната инфраструктура ".

A-Scramble - Einsatz unserer Alarmrotte des Taktischen Luftwaffengeschwaders 71 „ Richthofen “ aus Laage raus. Zusammen mit unseren
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР