Самолети от нито една държава не са кацали на нито

...
Самолети от нито една държава не са кацали на нито
Коментари Харесай

Каракачанов: ДАНС да изясни кой и защо пуска слухове за самолети с мигранти

Самолети от нито една страна не са кацали на нито едно българско военно летище . Транспортиране на незаконни мигранти от Европа скрито към България не се реализира. Лагерите са цялостни на 11%.

Това увери вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов при започване на днешното държавно съвещание. Той изиска ДАНС да проверява сходни клюки.

 Самолети с мигранти не кацат скрито на военните ни летища, ядоса се Каракачанов
Самолети с мигранти не кацат скрито на военните ни летища, ядоса се Каракачанов

Министърът се ядоса на подправени вести посредством уеб сайтове с неразбираем статут

" Определено против България се води една акция от подправени вести . Преди 10 дни се появи в избрани уеб сайтове лъжливата информация, че на български военни летища кацат самолети, които транспортират незаконни мигранти от Германия и от Европа.
Въпреки, че това е безусловно невероятно, заради обстоятелството, че без мое позволение това не може да се случи, ревизирах в тази ситуация - такова нещо няма . Извън самолетите на военновъздушните сили на Република България и някои самолети на съдружниците, които извършват присъединяване в обучение, каквото е Тракийски орел, каквото тече в Пловдив , други самолети не са кацали освен на Безмер, а на нито едно българско военно летище ", съобщи военният министър.

" Второ - направих инспекция през Агенцията за бежанците . Капацитетът на лагерите за емигранти е едвам 11% запълняемост, нови хора не са постъпвали, за разлика от 2016 година, когато потенциалът е бил цялостен до 103% ", сподели още той.

 Борисов: България няма ангажимент за банкет на мигранти с канцлера Меркел
Борисов: България няма ангажимент за банкет на мигранти с канцлера Меркел

Единственото, което сме работили интензивно, е по Дъблинското съглашение

" Смятам, че държавното управление би следвало да вземе отношение . Най-малкото да се разпореди на способените органи да изследва кой провежда сходна акция, защото това е наказуемо по Наказателния кодекс ", установи Каракачанов.

По думите му се всява ужас, опит да се основава напрежение в обществото. " Това, съгласно мен, не може да остане безнаказано ", сподели Каракачанов.

" Това ме принуди още в понеделник да оповестя информацията, която съм събрал в границите на края на предходната седмица . Въпреки това следим, че сходна акция продължава да се движи. Затова считам за належащо ДАНС и другите оторизирани структури и другите служби по сигурността да създадат инспекция и да изяснят кой пуска и с каква цел сходна подправена информация и в случай че се открият отговорни да им се потърси отговорност. Това е неприемливо в една правова страна ", сподели още той.

" Последната подправена вест е, че овцете и козите в Странджа се избиват, с цел да може там да се настаняват - незаконните емигранти . Това не може да продължава, тъй като това е искрено бойкот против политиката на държавното управление и сигурността на страната ", разяснява Каракачанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР