Самолетът от първият полет на авиолинията Баку-София кацна в столицата,

...
Самолетът от първият полет на авиолинията Баку-София кацна в столицата,
Коментари Харесай

Първият полет на новата авиолиния Баку-София вече е факт


Самолетът от първият полет на авиолинията Баку-София кацна в столицата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Министърът на превоза Ивайло Московски кацна с първия полет от Баку, Азербайджан. „ Положиха се доста старания в годините и това е образец по какъв начин институциите могат да надграждат своите цели и старания, и да реализираме положителни резултати “, сподели Московски.

Той разясни, че концепцията е почнала през 2015 година „ Освен желанието и волята на премиера Борисов тематиката беше изговорена и при последното посещаване на президента Радев. С огромното предпочитание на президента Илхам Алиев имаме като факт тази постоянна въздушна линия Баку-София “, съобщи транспортният министър.

Московски уточни, че Баку е прелестно място, извънредно съвременен и актуален град.

„ Искрено се надявам тази линия да сътвори още по-близки контакти сред бизнеса, туристите. Нека тази линия да бъде признакът сред задълбочаващото се другарство сред двата народа и двете страни, и реализирането на доста сполучливи планове сред нас “, пожела още Ивайло Московски.

От своя страна посланикът на Азербайджан Наргиз Гурбанова означи, че това е и първата нискотарифна компания, която е отвън Европейски Съюз, и лети до България. Миналата година отбелязахме 25 години от учредяване на дипломатичните ни връзки с Азербайджан.

„ Убедена съм, че тази линия ще направи Азербайджан и България още по-близки и ще укрепи позицията на нашите страни като ефикасни свързващи центрове за пътешестване “, съобщи още Наргиз Гурбанова.

Откриването на новата линия Баку-София в допълнение ще способства за развиването на туризма, уверена е и министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя изясни, че повече от 3000 туристи от Азербайджан посещават страната ни годишно и изрази вяра те да се усилят с помощта на първата директна авиолиния./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР