Самолетът на руския външен министър Сергей Лавров е заобиколил България.Той

...
Самолетът на руския външен министър Сергей Лавров е заобиколил България.Той
Коментари Харесай

Самолетът на Лавров заобиколи България. Захарова посочи като причина злобната глупост на русофобите

Самолетът на съветския външен министър Сергей Лавров е заобиколил България.

Той е дошъл нощес в столицата на Северна Македония Скопие, за срещата на сътрудниците му от страните от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), само че самолетът му е прелетял над Гърция.

Причината явно е наличието на говорителката на външното министерство Мария Захарова на борда на самолета. Тя е в листата със глобените лица от Европейски Съюз поради войната в Украйна.

" Самолет може да лети над България, само че Мария Захарова не може да лети на самолета ", написа Захарова в " Телеграм " канала си.

Преди дни българският външен министър съобщи, че България ще пропусне самолета, само че има надзор над това кой е на борда му.

Българското държавно управление е съгласувало с Европейски Съюз решението си да разреши прелитането на съветската държавна делегация, ръководена от Сергей Лавров, към Северна Македония за срещата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Министерство на външните работи е авансово осведомено за състава ѝ и поради наличието на хора от описите със наказания на Европейски Съюз се е наложило част от тях да бъдат изключени.

" София в никакъв случай не би си разрешила да даде позволение за прехвръкване през въздушното пространство на съветската делегация в Скопие, без да има ясна визия за състава на делегацията ", сподели вицепремиерът Мария Габриел пред публицисти преди срещата на външните министри от НАТО.

Захарова дефинира решението за рискова нелепост.

" Злобната нелепост на русофобите стигна до там, че за първи път в нашата история формалните управляващи не разрешиха не аероплан, а човек в самолета да бъде в небето - това написа в служебната записка на българското Министерство на външните работи: Самолет може да лети над България, само че Мария Захарова не може да лети на аероплан, " написа Захарова в " Телеграм` канала си..

" Нищо не беше казано дали мога да прелетя над България без аероплан и дали е допустимо да се употребява галактическото пространство за това.Сега съществено. Говорим не просто за нелепост, а за рисковата нелепост на някой клеветник във властовите структури на България, " написа още тя.

Посещението на Сергей Лавров е първото на Балканите след съветската военна инвазия в Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР