Самолетът е чудесно изобретение, което ни позволява да изминем много

...
Самолетът е чудесно изобретение, което ни позволява да изминем много
Коментари Харесай

Военна диета, която се бори с умората от часовата разлика

Самолетът е отлично откритие, което ни разрешава да изминем доста километри за малко време. Но дружно с изгодите от това транспортно средство, идват и някои проблеми, като умората от часовата разлика. За пътешествениците, които не желаят да пропущат нито минута на новото място и за предприемачите, които би трябвало да бъдат фокусирани, умората от часовата разлика може да бъде огромен проблем. Но с помощта на някои елементарни правила, основани от Чарлз Фредерик Ерет, молекулярен биолог от Съединени американски щати, към този момент няма потребност да губите половината пътешестване, пробвайки се да наваксате съня си и да приемате огромно количество кофеин.

Ще ви предложим една диета, която оказва помощ бързо да се възстановите към новата часова зона и да извършите пътуването доста по-приятно.

Подготовка

Тази диета се състои от редуването на щедро хранене и недояждане в продължение на 4 дни след полета. Най-важното хранене е закуската - това споделя на нашите вътрешни часовници и на нашите стомаси, че денят е почнал. Като за начало е значимо да разберете по кое време е времето за закуска на вашето място - това ще бъде началото и краят на всеки от " дните " на диетата.

Важно: кафе, чай, алкохол и безалкохолни питиета, съдържащи кофеин, се позволяват единствено сред 15:00 и 17:00 часа. Всички други ястия могат да се употребяват в постоянните часове.

Ден 1: щедро хранене

 Военна диета, която се бори с умората от часовата разлика Instagram


През този ден е значимо да ядете храни, богати на протеини. Например, закуската и обяда би трябвало да съдържат яйца с бекон, сирене, месо, високобелтъчни зърнени храни, варени фасул или грах. Те би трябвало да бъдат последвани от вечеря с високо наличие на въглехидрати като паста, палачинки, картофи, ориз, самун или сладостен десерт. Трябва да консумирате кофеин единствено сред 15 часа и 17 часа.

Ден 2: " недояждане "

 Военна диета, която се бори с умората от часовата разлика Instagram


През вторият ден би трябвало да следвате модифициран " пост " - яжте леки салата, леки супи, плодове и сокове. Опитайте да ядете допустимо минимум калорични и мазни храни. Отново, кофеинът и алкохолът се позволяват единствено сред 15 и 17.

Ден 3 и 4: още от същото

През 3-тия ден повторете яденето от първия. На 4-тия ден се " гладува ", като през втория. Това е денят на полета, тъй че ще хапнете нещо и в самолета. Ако полетът е дълъг, спете, до момента в който стане време за закуска на мястото, на което отивате. След като се разсъните, яжте високопротеинова закуска. Останете будни и дейни и яжте съгласно часовата зона, в която се намирате.

Адаптация

 Военна диета, която се бори с умората от часовата разлика Instagram


Развалете " гладуването " със закуска с високо наличие на протеини. По-добре е да ядете в самолета или да си носите нещо, авансово приготвено.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР