Самолет на Japan Airlines изгоря при кацане на летище Ханеда

...
Самолет на Japan Airlines изгоря при кацане на летище Ханеда
Коментари Харесай

Самолет се запали при кацане на летище в Токио. Пътниците са евакуирани

Самолет на Japan Airlines изгоря при кацане на летище " Ханеда " в Токио във вторник. Причината за случая е вероятен конфликт със аероплан на бреговата защита, тръгнал да достави помощи след огромното земетресение в Централна Япония, съобщи Ройтерс.

Пътническата самолетната компания заяви, че всички 379 пасажери на борда и екипажът са били безвредно евакуирани. Петима от шестима членове на екипажа на самолета на бреговата защита обаче са в неопределеност, един е съумял да се се избави, заяви публичната телевизия NHK.

Новината идва, откакто навръх Нова година Япония беше разтърсена от, най-мощният от които - на 1 януари, с магнитуд 7,6 по скалата на Рихтер. По последни данни жертвите към този момент са 48 , стотици здания са срутени или изгорели, хиляди семейства са без ток.

Бреговата защита на страната заяви, че изследва опцията неин аероплан да се е сблъскал с пътническия аероплан, приближаващ от интернационалното летище " Шин-Читосе " на остров Хокайдо. Машината на бреговата защита е била на път за летище " Ниигата ", с цел да достави помощ на потърпевшия от земетресението полуостров Ното .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР