Саможертвата на загиналите при атаката в Кербала през 2003 г.

...
Саможертвата на загиналите при атаката в Кербала през 2003 г.
Коментари Харесай

Рейнджър: Момчетата от Кербала не бяха там за пари


Саможертвата на починалите при офанзивата в Кербала през 2003 година български бойци е била оценена най-вече от околните, приятелите и познатите, призна в ефира на БТВ старшина Илиян Колев, който има 6 задачи зад граница. Той приказва по повод за Деня на храбростта.

„ Българският народ не е толкоз осведомен със саможертвата на тези момчета. Всеки си мисли, че са отишли там просто за пари – това е истината, която битува в българския народ, само че това не е по този начин. Това са момчета военнослужещи, които са желали да работят това. Те са изпълнили дълга си, за тях чест, достолепие и дълг са най-висшите идеали “, акцентира той.

По думите му контингентът ни в Ирак е бил квалифициран физически и душевен, само че „ оборудването беше мощно казано екипировка, хората си купуваха всичко сами “. „ Лъжата беше такава, че ние отиваме на мироопазваща задача, а ние си отидохме на чиста война “, добави рейнджърът.

Той разяснява и войната в Украйна: „ Войната не е хубаво нещо, никой не го желае. За мен е недопустимо в XXI век да има войни изобщо по света. Въпросът е, че сега се преразпределя светът – войната е сред Съединени американски щати и Русия “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР