Само за последната седмица в Ямбол са написани над 20

...
Само за последната седмица в Ямбол са написани над 20
Коментари Харесай

Глоби за лепене на плакати и реклами в Ямбол налагат и по видеокадри

Само за последната седмица в Ямбол са написани над 20 акта за нерегламентирано слагане на рекламни материали на разнообразни места в града. Предимно по стълбовете на уличното осветяване. Самият факт, че се лепят на такива места отваря въпроса за законността и надеждността на рекламираните услуги, имайки поради нерегламентирания метод, по който те се популяризират. Част от нарушителите са открити, с помощта на построеното видеонаблюдение в града.

Община Ямбол припомня, че слагането на афиши и известия на фасади на здания, огради, пътни уреди, стълбове и други сходни места, без авансово издадено позволение от способен орган, е строго неразрешено. Според Наредбата за запазване на публичния ред в община Ямбол, за такова нарушаване се постанова санкция в размер на 30 до 500 лв. за физически лица и имуществена глоба от 100 до 2000 лв. за еднолични търговци и юридически лица.

От Общината насочат апел към всеки, който забележи сходни нарушавания, да се обади на телефон 112 или 046/681 109, или да документира посредством фотография лицето, нарушаващо публичния ред.
 Забраняват мощната музика в кварталите на Ямбол
Забраняват мощната музика в кварталите на Ямбол

Въвеждат се и нови правила за придвижването на колела и електрически тротинетки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР