Само за първите два дена, в които работи системата за

...
Само за първите два дена, в които работи системата за
Коментари Харесай

748 акта за 14 450 лева са връчени на ГКПП Дунав мост за 2 дни

Само за първите два дни, в които работи системата за административно-наказателна активност на граничните пунктове, на "Дунав мост " са връчени 748 документа на стойност 14 450 лева

17 920 лв. са постъпили в държавната хазна от 13-о гише на границата сред България и Румъния за два дни. Това стана ясно през днешния ден, когато началниците на „ Гранична полиция” и „ Пътен контрол” демонстрираха по какъв начин работи системата за административно-наказателна отговорност на Дунав мост.

Освен санкциите, на 21 водачи е наложена насилствена административна мярка с лишаване на свидетелството за ръководство или снемане на регистрационните табели на транспортните средства.

Особеност на граничния пункт "Дунав мост " е, че инспекциите на излаз от страната се реализират на територията на Румъния, само че и там важат същите правила за българските водачи, сподели комисар Димитър Чорбаджиев. Той посочи, че на територията на Румъния ограничения за административна насила не се осъществят, защото няма по какъв начин, на територията на друга страна, да го правят.

„ Ако се наложи на някой жител да му бъде отнето свидетелството за ръководство, той ще бъде върнат на територията на България и тук, надлежно, ще се подхващат дейностите, които планува законът “, изясни той.

Само през вчерашния ден през границата са минали 2624 тежкотоварни автомобила, което прави този пункт най-натовареният в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР