Само за първите 48 часа от новината за наличие на

...
Само за първите 48 часа от новината за наличие на
Коментари Харесай

Ресторантьори се боят от масови фалити заради мерките срещу коронавируса

Само за първите 48 часа от новината за съществуване на инфектирани от ковид на територията на страната е регистриран сериозен спад на визити на заведения за хранене и развлечения, анулация на направени резервации и евакуиране на платено капаро, което ще аргументи съществени загуби на сектора, а на фона на цялостното му положение може да се случат и всеобщи банкрути.

Това декларират от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията в своя взаимна позиция във връзка разпореждането за прeуcтaнoвявaне на пoceщeниятa нa културни мeрoприятия и зaбрaната за прoвeждaнe нa мacoви мeрoприятия.

Те акцентират, че по данни на Национален статистически институт ресторантьорският отрасъл дава над 20 милиарда лв. добавена стойност годишно и обезпечава прехраната на стотици хиляди заети в бранша.

От двете организации упорстват за съответна реакция и дават образец с Италия, където са избрани 4.5 милиарда евро помощи за засегнатия бизнес.

Според тях предварителната защита ще докара до сериозен отлив на клиенти, което от своя страна ще провокира неспособност компаниите да се издължат към бюджета, Национален осигурителен институт и Здравната каса.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР