Само за няколко десетилетия малко рибарско селище се превърна в

...
Само за няколко десетилетия малко рибарско селище се превърна в
Коментари Харесай

Малко рибарско селище се превърна в имотен хъб

Само за няколко десетилетия малко рибарско населено място се трансформира в заможен хъб. Името му е Дубай. Трансформацията на арабското емирство фактически е внушителна. Със своите съвременни и атрактивни здания то се подрежда в редица класациите „ Най-„. Разполага с най-високите здания в света, най-големите изкуствени острови, а в стадий на осъществени са голям брой мегапроекти.

Икономисти са безапелационни, че просперитетът на Дубай няма аналог в света – най-малко не и през последните 20 години. Една от аргументите за превръщането на емирството в перлата на арабския свят е, че локалната власт не желае да разчита единствено на петрола, само че и да печели от различен основен бранш в стопанската система. И времето потвърди, че това е допустимо чрез търговията с недвижими парцели.

Още през 2002 година задгранични жители получават опцията да купуват парцели в Дубай. Именно това провокира огромен скок в бранша. Днес умерено може да кажем, че парцелите са изместили петрола – едвам 1% от брутният вътрешен артикул на емирството е от „ черното злато”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР