Само за две кратки години диджеят, известен като Uncle Waffles,

...
Само за две кратки години диджеят, известен като Uncle Waffles,
Коментари Харесай

От новак до глобална суперзвезда за 2 години: новаторското пътуване на Uncle Waffles дава възможност на жените диджеи

Само за две къси години диджеят, прочут като Uncle Waffles, преобрази целия си живот – от правенето на първите си стъпки зад грамофона до превръщането му в интернационално приет диджей и продуцент.

„ Все още ми се коства доста нереално, като че ли това за мен не се случва в действителност, разбирате ли? “ 23-годишната звезда сподели пред CNN след нейното хедлайнерско показване в Revolt World, в Атланта, Джорджия, през септември.

Използвайки обществените медии, Uncle Waffles бързо се трансформира в мечтана звезда в Amapiano – един от най-бързо разрастващите се музикални жанрове в Африка, прочут със своя дийп хаус тон, съчетаващ куайто, джаз и перкусионни бас линии. Тя завоюва прозвището „ Принцесата на Амапиано “ и макар че изпълнителката е признателна за купата си, самопровъзгласилото се „ момиче за момиче “ не се усеща по този начин, като че ли в действителност я има.

„ Винаги се усещам като, да, аз съм принцесата на Амапиано, само че и ти си “, изясни тя.

„ Не желая това в миналото да кара хората да се усещат по този начин, като че ли дамите постоянно би трябвало да се изправят една против друга. Всички можем да съществуваме дружно и в действителност всички можем да блестим дружно. “

Прекалено анимирано дете, трансформирало се в суперзвезда

Родена като Lungelihle Zwane в Есватини, дребна страна, известна преди като Свазиленд, сред Южна Африка и Мозамбик, тя беше известна с това, че е била прекомерно оживена като дете.

„ Майка ми ми позволяваше да върша пиеси и ме насърчаваше да върша всичко креативно, което желая “, сподели тя. „ Преди бях това момиче, което желае да играе водещата роля в пиесата и да бъде най-преувеличеното. “

Отбелязвайки въздействието на южноафриканските артисти Lebo Mathosa и Chomee, това анимирано младо момиче беше предопределено за огромната сцена.

„ Те бяха толкоз страхотни реализатори “, сподели тя . „ Самите те бяха безпомощни; Виждах го и си споделях: „ Искам да направя това; Искам да съм там. “

Изпълнителката споделя, че макар че не е знаела по какъв начин да пее, е знаела, че в последна сметка ще ще стигне до сцената.

Тя направи първите си стъпки на музикалната сцена през 2021 година, по време на разгара на пандемията от Covid-19.

Тя стартира да се учи да диджейства, „ по осем часа дневно в продължение на девет месеца, просто седи, практикува и се влюбва “.

След като закупи убеденост, тя одобри театрално име „ Чичо Вафли “.

„ В гимназията ме назоваха Waffles поради ария от [анимационния американски ефирен сериал] „ Teen Titans “, сподели тя. „ Това беше вътрешна смешка и по-късно се популяризира през целия ми живот. Така че, когато получих Instagram след гимназията, те бяха като „ би трябвало да е Uncle Waffles. “ “

Със непокътнатото си театрално име, единствено на 21 години, тя се реалокира от Есватини в Южна Африка и стартира да популяризира своите DJ услуги.

„ Знаех, че би трябвало да се преместя в пространство, където са по-сговорчиви във връзка с креативните умения, където създателите получават възнаграждение, където създателите могат да живеят от своята креативност “, сподели Uncle Waffles .

Първоначално тя получи доста дребни или неплатени концерти, само че по-късно се появи инцидентна опция да замести различен DJ в Soweto's Zone Six Venue през 2021 година Никой не беше чувал за Uncle Waffles по това време, тъй че DJ почувства, че би трябвало да направете нещо, с цел да се откроите.

„ Слязох от сцената, започнах да танцувам с хората и разбрах, че това прави представлението “, спомня си тя.

На идващия ден тя разгласява видео, на което танцува на песента „ Adiwele “ на южноафриканската певица Young Stunna. Публикацията стана вирусна, откакто канадският рапър Дрейк я показа в Instagram, а Uncle Waffles беше катапултиран в звезда.

„ Не чаках, че изцяло ще промени живота ми, тъй като по какъв начин става това? “ сподели диджеят. „ Как преминавате от правене на безвъзмездни представления към резервация в интернационален проект през идната седмица? “

Международният език на танца

От нейния вирусен миг Uncle Waffles трансформира танца в централна част от своите сетове. Признавайки езика като една от най-значимите бариери при популяризирането на музиката на Amapiano по целия свят, тя стартира да схваща по какъв начин танцът може да се употребява за нейното разрушение.

„ Дори и да чуете песента за първи път отдалеко, постоянно има нещо, което ви кара да танцувате “, сподели Uncle Waffles. „ Съвсем неотдавна видях някой да споделя, че (музиката на Amapiano) им дава чувство за предшественици.

„ Хората ще схванат танца, даже и да не схващат текста. “

Новият метод проработи и новаторският диджей влезе в историята през миналия април като първият диджей на Amapiano, който се показа на основната сцена на музикалния фестивал Coachella в Съединени американски щати. След това тя завоюва номинация за най-хубав интернационален реализатор на BET Awards 2023. До септември Uncle Waffles беше хедлайнер и куратор на разпродадено шоу в Avant Gardner в Бруклин, Ню Йорк.

Диджеят добави и продуцент към автобиографията си, откакто прекара три месеца в рационализиране на дебютния си сингъл „ Tanzania “. Песента има повече от 12 милиона стриймвания в Spotify все още на писане на това и беше показана по време на танцова пауза на Renaissance Tour на Beyoncé. Продуцентът издаде три Eps през последните две години.

„ Необходима е доста накърнимост, с цел да се пусне музика, тъй като идва с толкоз доста рецензия “, сподели тя. „ Но това беше най-хубавото решение, което в миналото съм вземал, тъй като в този момент имам мултиплатинена музика. “

Успехът на Uncle Waffle оказа помощ да се дефинира явен път за дамите диджеи, които се стремят да станат международни звезди.

„ Много е страхотно

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР