Само за броени часове криминалисти от ОДМВР-Пловдив разкрили извършители на

...
Само за броени часове криминалисти от ОДМВР-Пловдив разкрили извършители на
Коментари Харесай

Въоръжен грабеж над чужди търговци на череши

Само за броени часове криминалисти от ОДМВР-Пловдив разкрили причинители на дръзновен обир. Към 4 ч. на 17 юни в РУ-Труд постъпило позвъняване от гражданин на Строево – пред адреса му двама румънски жители били ограбени, след нанесен им побой.

Сформираният неотложно екип от проверяващи от районното ръководство и от отдел „ Криминална полиция “ подхванал нужните дейности за изясняване на обстоятелствата и събитията към сигнала. В рамките на следствието те открили, че пострадалите пристигнали в страната с желание да купуват череши, за малко спрели за отдих с товарния си автомобил в с. Строево.

Докато бил в багажното поделение, единият от тях бил атакуван от двама маскирани, които го привели в безпомощно положение и му лишили чантичка с 8500 евро и 9000 леи, след което се отдръпнали в незнайна посока. Пострадалият бил превозен в болница за оказване на здравна помощ.

По „горещи следи“ проверяващите достигнали до информацията, че нападателите – двама мъже и жена – на 34 години от Румъния, се придвижвали с лек автомобил с немска регистрация. Късно предната вечер колата влезнала у нас през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Русе „Дунав мост“ и отново от там минала в Румъния рано сутринта, незабавно след грабежа.

Последвало оповестяването им за търсене и вследствие на дейната интервенция и подпомагане на чиновници от ДМОС, още същия ден те били арестувани от локалните управляващи.

Жената е разпитана като очевидец и освободена. В рамките на формираното досъдебно произвеждане за закононарушение по член 199 ал.1 т.3 вр. член 198 алинея 1 вр. член 20 алинея 2 от Наказателен кодекс Окръжна прокуратура – Пловдив е издала европейска заповед за арест за двамата мъже.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР