Само за 7 г. броят на бездомниците в Англия се

...
Само за 7 г. броят на бездомниците в Англия се
Коментари Харесай

Бездомници в Англия

Само за 7 година броят на бездомниците в Англия се е удвоил – 300 хиляди души живеят без покрив над главата. За това развиване виновност носят и ограниченията за икономии на консервативното държавно управление, което най-сетне видя казуса. Броят на бездомните е повишен доста от 2010 година насам – от този момент консервативното държавно управление води политика на строги икономии.

В средата на август министърът за общините жилищното строителство Джеймс Брокеншир показа своя законодателна самодейност: задачата е до 2027 година да няма хора, които да спят на улицата. От месец април насам общините са задължени да оферират помощ още от първия ден след прекратяването на даден контракт за наем. Болниците, пандизите и бюрата по труда би трябвало да препращат хората към обществените служби, в случай че съществува заплаха те да останат на улицата. С така наречен „Закон за понижаване броя на безпризорните“ държавното управление залага в този момент на ранната предварителна защита.

Консерваторите от дълго време са подложени на напън поради казуса с бездомниците. Той от дълго време към този момент не се отнася единствено до Лондон с неговия прегрят пазар на недвижимите парцели. Миналата година политикът от Лейбъристката партия Анди Бърнъм завоюва кметските избори в Манчестър с обещанието да се захване с казуса с многото бездомници. Оттогава насам той подарява за тази цел 15% от кметската си заплата. Днес в Англия в приюти живеят с 60 % повече хора, в сравнение с през 2011 година, а броят на бездомниците е повишен повече от два пъти. „Бездомничеството стана проблем, за който приказват всички в Англия – освен в градовете, само че и в провинцията“, споделя Джон Дийн от университета в Шефилд, който се занимава с тематиката.

Изследователят гледа скептично на финансирането на програмата. Правителството отпуска към 80 милиона евро за идващите три години. Тази сума ще се поделя сред няколкостотин общини. „В последна сметка сумата е нищожна“, твърди Дийн.

(Със съкращения, Дойче веле)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР