Само в три района на София се очертава районен кмет

...
Само в три района на София се очертава районен кмет
Коментари Харесай

От раз на вота: Трайчо победи в Средец, Димитър Божилов - в Триадица

Само в три региона на София се обрисува областен кмет да бъде определен още след първия тур, сочат междинните резултати на ЦИК. В два от регионите победиха досегашните кметове на Демократична България, които на тези избори се явяват от името на обединението ПП/ДБ и " Спаси София ". В третия столичен регион печели също кандадитът на ПП/ДБ и " Спаси София ", който на предходните избори през 2019 година стана победител с листата на Българска социалистическа партия.   

В " Средец " настоящият кмет Трайчо Трайков води с 53 на 100 от вота. Вторият Венцислав Банчев от ГЕРБ е с 13%. В " Триадица " Димитър Божилов от ПП/ДБ и " Спаси София " за момента получава 53 на 100. Вторият Себастиян Таджер от ГЕРБ е с 13%. В " Изгрев " също може да не се стигне до втори тур, като там сегашният кмет Дилян Георгиев от ПП/ДБ и " Спаси София ", който преди 4 година бе определен като претендент на левицата, има 52 на 100 от вота, а главният му противник от ГЕРБ - общинският консултант Диян Стаматов, е с 16%. 

Според краткотрайните резултати на ЦИК в останалите елементи на столицата предстоят балотажи, в които ще вземат участие главно претендентите на ПП/ДБ и " Спаси София " и тези на ГЕРБ. Изключение е регион " Красна поляна ", където се обрисува борбата на ПП/ДБ и " Спаси София " да е против представителя на Българска социалистическа партия. В " Студентски " ГЕРБ също не класират участник измежду първите двама, а самостоятелният настоящ кмет Петко Горанов ще се бори с Еней Енчев от ПП/ДБ и " Спаси София ". Балотаж се обрисува даже в регион " Банкя ", който е отдавнашен бастион на партията на Бойко Борисов и там Рангел Марков към този момент няколко пъти печелеше от раз. Засега той има 48 на 100 от вота и в неделя най-вероятно ще се състезава против Антон Бранков от " Възраждане ".

В " Люлин " след първия тур сегашният кмет Милко Младенов от ГЕРБ за момента е с съвсем еднакъв резултат с Георги Тодоров от ПП/ДБ и " Спаси София " по 23 на 100.

В " Красно село "  Цвета Николаева от ПП/ДБ и " Спаси София " Политическа партия е с 33 на 100, а настоящият кмет Румен Русев от ГЕРБ е с 17.

В " Подуяне "  Петър Митев от ГЕРБ има 25 на 100, а Кристиян Христов от ПП/ДБ и " Спаси София " - 28 на 100.

В " Сердика "  Момчил Даскалов от ПП/ДБ и " Спаси София " е с 27 на 100, а настоящият кмет Тодор Кръстев от ГЕРБ е с 26.

В " Лозенец " кметът Константин Павлов от ПП/ДБ и " Спаси София " е с 43%, а Анджелина Тотева от ГЕРБ е с 17.

В " Младост "  Ивайло Кукуркин ПП/ДБ и " Спаси София " е 36%, а Юлиян Пейчев от ГЕРБ е с 15.

В регион " Възраждане " кметът Савина Савова от ГЕРБ е с 24%, а Станислав Илиев от ПП/ДБ и " Спаси София " води с 33 на 100. 

В " Оборище " някогашният публицист от Българска национална телевизия Георги Кузмов от ПП/ДБ и " Спаси София " води на Йоанна Драгнева от ГЕРБ с 41 на 17 на 100. 

В " Панчарево " сигурно ще има нов областен кмет, откакто настоящият Николай Гюров не доближава до балотажа. На него ще са Милена Алексиева от ПП/ДБ и " Спаси София ", която има 35 на 100, срещу съфамилничката си Евгения Алексиева от ГЕРБ с 27 на 100. 

При 44 на 100 обработени от ЦИК протоколи в район  " Кремиковци " на балотаж отиват кметът Лилия Донкова от ПП/ДБ и " Спаси София " с 42 на 100 против общинския консултант от ГЕРБ Борис Петров с 32 на 100. 

В " Овча купел " настоящият кмет Ангел Стефанов от ПП/ДБ и " Спаси София " води с 33% на Борислав Тодоров от ГЕРБ с 17%. 

За " Красна поляна " към този момент стана дума. Там Димитър Петров от ПП/ДБ и " Спаси София " води с 26 на 100 против Георги Миланов от Българска социалистическа партия с 23 на 100. Действащият кмет Иван Чакъров от ГЕРБ към този момент е трети с 21 на 100 от вота. 

В регион " Витоша " настоящият кмет от ГЕРБ Теодор Петков и кандидатът Зарко Клинков от ПП/ДБ и " Спаси София " имат по 30 на 100. 

В " Слатина " сегашният кмет Георги Илиев от ПП/ДБ и " Спаси София " води с 44 на 100, следван от Борислав Борисов от ГЕРБ с 16%.

В " Надежда " кметът Димитър Димов от ГЕРБ води с 33 на 100 пред Румен Димитров от ПП/ДБ и " Спаси София " с 23.

В " Илинден " настоящият кмет Иван Божилов от ГЕРБ получава към този момент 25%, а претендентът Емил Бранчевски от ПП/ДБ и " Спаси София " Политическа партия води с 32 на 100.

В " Искър " кметът Ивайло Цеков от ГЕРБ е с 21%, а Ясен Русев ПП/ДБ и " Спаси София " води с 25. 

В регион " Връбница " късмет да стигнат до балотаж имат трима претенденти. Резултатите на настоящия кмет Младен Младенов от ГЕРБ, на Румен Костадинов от ПП/ДБ и " Спаси София "  и на Венера Калева от Българска социалистическа партия са съвсем равни към 23 %.

В " Нови Искър " сегашният кмет Даниела Райчева от ГЕРБ има 32 на 100 от вота, колкото е получил и независимият Владимир Владимиров. 

Интересна картина се обрисува в борбата за районни кметове на Варна. С определени на първи тур кметове са регионите „ Владислав Варненчик “ и „ Аспарухово “, където кметовете ще са на ГЕРБ. На база 57,45% от обработените протоколи в регион „ Младост “ балотажът ще е сред ГЕРБ и коалиция „ Алтернатива на жителите “ с близки резултати- 21,8 % и 19,3 %.

Тук би трябвало да се изчака обработката на всички протоколи обаче, тъй като третият по резултат – претендентът на „ Възраждане “ е близо до втория с резултат от 17,8% от гласовете. В регион „ Одесос “ балотажът ще е сред ГЕРБ и ПП-ДБ с лека преднина на ГЕРБ. В регион „ Приморски “ функциите са разменени – с най-голям резултат от 23% е претендентът на ПП-ДБ, който отива на балотаж с претендента на ГЕРБ (22,1%).

В Пловдив борбата е сред ГЕРБ и ПП-ДБ, както за огромен кмет, по този начин и за районните кметове с едно изключени – кметът на регион „ Източен “, където с най-хубав резултат на база 45,8% обработени протоколи е претендентът на Политическа партия „ Българска прогресивна линия “ с 22,4%, следван от претендента на ГЕРБ с 18,7%. В регионите „ Тракия “, „ Западен “, „ Северен “, „ Централен “ и „ Южен “ балотажът ще е сред претендентите на ГЕРБ и ПП-ДБ с преднина на ГЕРБ при всички региони. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР