Само в рамките на година известният журналист Иван Гарелов изпрати

...
Само в рамките на година известният журналист Иван Гарелов изпрати
Коментари Харесай

Иван Гарелов овдовя 2 пъти за една година

Само в границите на година известният публицист Иван Гарелов изпрати към по-добрия свят и двете си съпруги – журналистките Василка Гарелова и Донка Стамболийска.

 

След като някогашната му половинка се спомина през предходната пролет, преди броени дни долетя страшната новина, че и втората му брачна половинка се е пренесла в Отвъдното. Запознати издават, че тя е издъхнала след яростна борба с рака.

 

Само преди два месеца, Стамболийска бе компактно до Гарелов на тържеството за 80-та му годишнина. Тогава на гостите им направи усещане, че достолепната дама е с перука, с цел да прикрие следите от химиотерапията.

 

Гарелов обичал и двете си съпруги и до последно той се грижил за тях като същински джентълмен.

Василка, която е майка на двете му деца – Калина и Стефан, издъхна напролет на 2022 година от херпес в ушите. Журналистката се изявяваше в печатните медии по фешън тематики, се борила с казуса цели две лета. На финала даже била прикована за леглото.

 

За нея се грижела жена, наета от Гарелов. Легендарният водещ приел доста тежко загубата й, при все, че от дълго време били разведени и бил щастливо задомен за Донка Стамболийска.

Журналистът бил толкова срутен от кончината й, че спазил заръката – без църковно опело, защото не вярвала в задгробния живот. Не желала и да бъде поставян некролог на вратата на столичния им апартамент в кв. „ Младост “, който Гарелов й оставил след развода.

 

По нейно гледище на кончината й не била дадена публичност, защото желала хората да я помнят такава, каквато е, а не да я съжаляват. Пожелала да бъде кремирана и разпръсната над родния й Ботевград.

 

Само година по-късно със здравето я закъсала и втората му брачна половинка – Донка Стамболийска. Приятели на радио легендата разкриват, че Гарелов й обезпечил медицински съвещания с най-хубавите експерти в столицата и даже се допитал до „ светила “ в чужбина. Въпреки извършеното лекуване обаче, резултат нямало, защото ракът се оказал извънредно инвазивен.

 

Двамата се радвали на съразмерен брак в продължение на 46 години. Дните им минавали, без каквито и да било кавги и препирни. Пред другари Гарелов споделял, че Стамболийска била кръгло сираче и заради тази причина се чувствал задължен да се грижи за нея и да й оказва помощ.

Инфо: Уикенд

Тагове: Василка Гарелова Донка Стамболийска Иван Гарелов журналист вдовец
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР