Само в рамките на два дни държавата забогатя с общо

...
Само в рамките на два дни държавата забогатя с общо
Коментари Харесай

Още трима от Бургаско останаха без коли заради желанието си да пият и друсат преди да шофират

Само в границите на два дни страната „ забогатя ” с общо 4 автомобила единствено от морската област

Още трима останаха без персоналните си коли в Бургаско, откакто бяха хванати да карат под приложимост на алкохол и опиати. Колите са конфискувани според новите разпореждания в Наказателния кодекс, влезнали в действие преди дни, а водачите задържани за период до 24 часа.

Първият случай е от Несебър. Късно през нощта, към 4:15 ч. чиновници от Районното ръководство, обслужващи случай на ул. „ Хан Крум ” наоколо до бензиностанция „ Shell ”, открили, че лидерката на един от колите – Фолксваген Голф, 19-годишна жена от София, е карала пияна преди злополуката. Тестът с дрегер посочил 2.06 промила алкохол. Тийнейджърката отказала да даде кръвна проба за химичен разбор.

В късния следобяд на същия ден в региона на бл. 50 в бургаския жк „ Славейков ”, униформени от Второ районно управление (на МВР) спрели за инспекция Фолксваген Пасат, ръководен от 51-годишен бургазлия. Той бил тестван за дрегер и апаратът отчел 2.04 промила. Също е отказал да даде кръвна проба за химичена разбор.

Малко по-късно, този път в Поморие, Сеат Толедо бива спиран на ул. „ Княз Борис I ”. Водачът му – 41-годишен несебърлия, е тестван с дрегер и резултатът е бил негативен. Но униформените настояли и за инспекция с drug test. Устройството посочило съществуване на следи от дейното вещество в марихуаната. Също е отказал да направи лабораторни проучвания.

Автомобилите са конфискувани и следва съдът да постанови санкции на водачите. Така единствено в границите на 2 дни, откогато са в действие новите разпореждания в Наказателния кодекс във връзка с нарушаванията по ЗДвП, дъражвата действително „ забогатя ” с 4 автомобила, които следва в идните месеци да бъдат оповестени за продажба на търг. След един от случаите от през вчерашния ден пък – този с фрапантно пияния лидер на товарен автомобил – в хазната би следвало да влезе много крупна сума в размер на към 100 000 лева

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР