Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони. Това

...
Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони. Това
Коментари Харесай

Димитър Бонгалов: Съсипаха електронния надзор на пробацията в цяла България

" Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони ". Това сподели в изявление за предаването „ Събуди се " по Народоосвободителна въстаническа армия телевизия някогашният зам.-министър на правораздаването Димитър Бонгалов, във връзка полемиката, задоволително добре ли се охраняват нашите затвори.

" Имаше телефони даже в пандиза от открит вид в Смолян, където няма даже покритие. От външен обект, индивидът си беше не запомнил телефона и си го беше занесъл в общежитието ", посочи той.

Бонгалов разяснява, че заплаха за обществото съставляват бегълците от пандизите от закрит вид. По думите му, в случай че нарушителят е настанен в общежитие от открит вид, това значи, че общественият служащ е дал оценка, че този човек към този момент не би повторил закононарушението си.

В същото време той призна, че няма справедлив аршин, с който да бъде оценена работата на самия обществен служащ. " Методиката за оценка на риска е доста неразбираема. И аз не мога да схвана по какъв начин преценят обществените служащи. Не мога да схвана тази методика. Условно общественият служащ е „ Господ " в пандиза.

Той може повече, в сравнение с началника на пандиза. При тези критерии, които не са справедливи, общественият служащ може да прави, каквото си желае. Има няколко такива случая ", разкри той. Бившият зам.-министър Димитър Бонгалов посочи, че към този момент трета година страната няма електронен контрол за хората с пробация: " При предходния екип на правораздаването, този на министър Захариева, имаше един случай с видеоклип от Белене.

Паникьоса се и българското, и професионалното управление. Насочи парите за електронния контрол към Белене.

Оправихме един затвор, да няма телефонни диалози, само че съсипахме електронния контрол на пробацията в цяла България. Вече трета година ние нямаме електронен контрол. В момента има направена социална поръчка. Говорим за 200-250 гривни, които няма да бъдат задоволителни ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР