Само Уилям и Хари ли са деца на новия британски

...
Само Уилям и Хари ли са деца на новия британски
Коментари Харесай

Колко деца има Чарлз III?

Само Уилям и Хари ли са деца на новия английски крал Чарлз III или монархът крие фамилни секрети в това отношение? Въпросът стана изключително настоящ, откакто на 6 май синът на кралица Елизабет II публично бе коронясан за крал на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия и на 14 други кралства от Общността на нациите.

Всъщност Чарлз III е пастрок на децата на брачната половинка си Камила, която към този момент е кралица, Том и Лора. 

Бившата херцогиня на Корнуол има двама наследници - Том (роден през декември 1974 г.) и Лора (родена през януари 1978 г.), които са от нейния някогашен брачен партньор Андрю Паркър Боулс. Двамата се разведоха през 1995 година след повече от 20 години брак. Въпреки че кралят в този момент е техен втори татко, Том и Лора познават Чарлз дълги години, преди той да се ожени за майка им.



Камила с двете си деца Том и Лора

Любопитен е фактът, че Чарлз е кръстник на Том, преди да стане негов пастрок. През 2015 година Том разкри, че поддържа тясна връзка с някогашния принц на Уелс. „ Винаги съм обожавал втория си татко, той постоянно е бил благ, добър и прелестен човек “, сподели тогава синът на Камила, който e професионален критик на храна.

„ Той е човек, който носи топлота, просветеност и човещина и мисля, че в случай че това в миналото се случи, той ще стане приказен крал ", сподели за Чарлз неговият доведен наследник.

Том има две деца - щерка Лола (родена през 2007 г.) и наследник Фредерик (роден през 2010 г.), с някогашната си брачна половинка Сара Буйс. Двамата се разделиха през 2018 година, след 13 години брак.

Лора от своя страна се омъжи за Хари Лопес през 2006 година Двамата са родители на щерка Елиза (родена през 2008 г.) и близнаците Гюс и Луис (родени през 2009 г.). Когато доведеният брат на Лора - Уилям, се ожени за принцеса Кейт през април 2011 година, Елиза беше една от шаферките на церемонията.



Докато кариерата на Том го трансформира в нещо като звезда в Обединеното кралство, то за Лора съвсем не се приказва. След като приключва университета Оксфорд Брукс, тя стартира кариерата си като куратор във Венеция, а по-късно - в The Space Gallery в Лондон. През 2005 година тя съосновава лондонската изложба Eleven, която показва модерни художници.

Въпреки че децата на Камила са близки с втория си татко, те рядко се снимат с Уилям и Хари. Когато Камила и Чарлз се ожениха през 2005 година, децата им позираха с тях за публични фотоси в замъка Уиндзор. Том и Лора участваха, когато Хари се ожени за Меган Маркъл през май 2018 година



Когато Камила и Чарлз се ожениха през 2005 година, децата им позираха с тях за публични фотоси в замъка Уиндзор

Когато кралица Елизабет II умря на 96 години през септември 2022 година, Камила публично стана кралица консорт, само че децата ѝ не получиха трофеи. Кралицата разгласи публично утвърждението си за смяната на купата на Камила през февруари 2022 година след години на спекулации по какъв начин ще се споделя тя след гибелта на Елизабет.

„ Когато след известно време моят наследник Чарлз стане крал, знам, че вие ще окажете на него и брачната половинка му Камила същата поддръжка, каквато давате на мен “, сподели Елизабет в изказване тогава. „ И моето откровено предпочитание е, когато това време пристигна, Камила да бъде известна като кралица консорт, защото продължава своята лоялна работа “, гласеше тогава формалното известие.



Няколко месеца след гибелта на майка си Чарлз III разгласи, че брачната половинка му ще бъде оповестена за кралица в цялата цялост на купата. Това се случи на 6 май.

Преди десетина година обаче се появи мъж, който твърди, че е тайният наследник на Чарлз и Камила. Това е австралиецът Саймън Доранте-Дей. 

По думите му той бил заченат, когато престолонаследникът бил на 17, а актуалната кралица на 18. 57-годишният Саймън Доранте-Дей съжалява, че не е бил приет като легален правоприемник на първородния наследник на Елизабет II преди тя да почине. Саймън има девет деца.

Австралиецът за първи път излезе изказванието, че е наследник на Чарлз и Камила през 2016 година и като доказателство приложи своя снимка като младеж.



Саймън като младеж и Том Паркър–Боулс – синът на Камила

За споделения във Facebook фотос на мъжът като младеж австралиецът споделя: „ Някои разясняват, че костната конструкция на лицето ми е същата като на Нейно Величество. Не липсва и прическа в жанр Камила “.



Саймън Доранте-Дей твърди, че е наследник на крал Чарлз III

Саймън Доранте-Дей е роден на 5 април 1966 година покрай Портсмут. Осиновен е на 18-месечна възраст от Карън и Дейвид Дей. „ Бях доста непосредствен с баба ми. Тя нееднократно ми е казвала, че съм дете на Чарлз и Камила. Не единствено го намекваше, а го заявяваше напряко “, споделя Саймън Доранте-Дей.

Как върви линията на заместничество на английското кралско семейство?

Ясно е, че първородният наследник на Чарлз и починалата му някогашна брачна половинка принцеса Даяна - Уилям, е новият престолонаследник. След като татко му стана крал, Уилям и брачната половинка му Катрин автоматизирано наследиха купата на Чарлз и неговата сегашна брачна половинка и към този момент кралица Камила - херцози на Корнуол. Досега те бяха херцози на Кеймбридж, като резервират и тези си трофеи.

Освен това кралят им даде и купите принц и принцеса на Уелс. Предишната принцеса на Уелс беше точно Даяна, като в символ на респект към нея купата не беше дадена на втората брачна половинка на Чарлз Камила.



Уилям е роден през 1982 година и има най-високата просветителна степен в кралското семейство - магистър на изкуствата. Бил е част от армията от 2006 до 2013 година и е взел участие в над 150 интервенции с хеликоптер.

Женен е за Кейт Мидълтън от 2011 година Двамата имат три деца - Джордж, Шарлот и Луи, които към този момент са принцове и принцеса на Кеймбридж и Корнуол.

Семейството живее в Уиндзор и точно фактът, че децата потеглиха в ново учебно заведение беше обяснението за какво Кейт не пътува с Уилям към Шотландия, когато Елизабет беше на смъртния одър.



Според разпоредбите на заместничество в английския кралски двор, вторият в линията за трона е точно първородният наследник на Уилям и Кейт - 9-годишният сега принц Джордж. Той е роден през 2013 година и след дядо си Чарлз и татко си Уилям би трябвало да стане 43-тият английски монарх след Уилям Завоевателя.

Сестра му, родената през 2015 година принцеса Шарлот, е третата в линията за заместничество на короната. Едва 4 години преди раждането й - през 2011 г, английската монархия анулира правилото, което дава преимущество на момчетата-наследници пред сестрите им, даже и в случай че са по-малки.



Затова и най-малкото дете и втори наследник на принца и принцесата на Уелс - Луи, е четвърти в линията. Той е роден през 2018 година

Едва след децата на Уилям и Кейт, пети в линията, е по-малкият наследник на Чарлз и Даяна и брат на принца на Уелс - принц Хари.



Хари е роден през 1984 година и двамата със брачната половинка му Меган Маркъл са херцози на Съсекс. След гибелта на Елизабет, децата им - Арчи и Лилибет, станаха принц и принцеса на Съсекс.

Хари също е служил в армията, в това число е бил на 4-месечна задача в Афганистан през 2007 година, от който е отдръпнат по съображения за сигурност. От 2018 година е женен за американката Меган Макръл, а две години по-късно двойката разгласи, че се отдръпва от кралския двор и отпътува за Съединени американски щати.

Следващият след Хари е синът му Арчи Маунтбатън-Уиндзор, роден през 2019 година, а след него е сестра му - Лилибет, родена през 2021 година в Калифорния.



Елизабет II и брачният партньор й принц Филип дружно с трите им деца - Чарлз, Андрю, Едуард и Ан

Заради доскорошното деяние на правилото за преимущество на момчетата, идващият, осми, в линията за трона - след децата и внуците на Чарлз, е вторият наследник на Елизабет - принц Андрю, въпреки че е трето дете - роден е след принцеса Ан.

Херцогът на Йорк се отхвърли от уговорките си като пълновръстен член на кралското семейство още през 2019 година, а по-късно публично бе лишен от военните си трофеи и кралски звания от майка си Елизабет.

Андрю е обвинен по дело за полово принуждение, в което е забъркан и финансистът Джефри Епстийн. Австралийката Вирджиния Джуфре твърди, че е " била обезпечена " за Андрю от починалия милиардер Епстийн, когато е била на 17 година Епстийн се обеси в пандиза през 2019 година, откакто бе наказан за обезпечаване на дами за секс на богати и известни хора.

Андрю има две деца от някогашната си брачна половинка Сара Фъргюсън - принцесите Беатрис и Южени.

Беатрис, деветата в линията за заместничество на трона, е омъжена за предприемача Едоардо Моци, който се занимава с недвижими парцели. През 2021 година се роди щерка им Сиена Елизабет, която е десета в линията за трона.

По-малката сестра на Беатрис - Южени, е 11-та, а нейният наследник Август Филип, е 12-ти.

13-ти е най-малкият наследник на Елизабет - принц Едуард, граф на Уесекс. Следват децата му Джеймс и Луиз.

Едва 16-та в линията е единствената щерка на Елизабет - принцеса Ан, след братята си и техните деца и внуци.

Ан е взела участие в Олимпийските игри през 1976 година в конния спорт, а две години преди този момент претърпява опит за похищение. От първия си брачен партньор - капитан Марк Филипс, има две деца - Питър и Зара. Офицерът от армията Филипс отхвърля кралска купа, а Ан не желае такива и за децата им.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР