Само трима министри ще вземат участие в редовния парламентарен контрол,

...
Само трима министри ще вземат участие в редовния парламентарен контрол,
Коментари Харесай

Трима министри на петъчния парламентарен контрол

Само трима министри ще вземат присъединяване в постоянния парламентарен надзор, който ще се организира в границите на пленарното съвещание на 6 юли.

Първи на парламентарната трибуната ще се качи министърът на околната среда и водите Нено Димов, който ще обясни пред депутатите въпроси, свързани с решение на Европейската комисия за огромните горивни съоръжения, както и за промени в Наредбата за излезлите от приложимост моторни транспортни средства, призната от Министерски съвет през 2013 година. Той ще дава отговор и на депутатско питано са работата мобилната апаратура за изгаряне, която се употребява за неутрализиране на странични скотски артикули, намираща се на територията на с. Калояновец, общ. Стара Загора, показва БГНЕС.

Министърът на културата Боил Банов пък ще внесе изясненост по отношение на приемането на Националната тактика за просвета, а общественият министър Бисер Петков – за по-високото заплащането и нуждата от по-добри условия за нощния труд.

В рамките на законодателната част на пленарното съвещание депутатите ще прегледат на първо четене измененията в Закона за интеграцията на хората с увреждания. Те с свързани с решението на Върховния административен съд (ВАС), с което дефинитивно бяха анулирани текстове от Правилника за използване на закона, които дефинират размера на месечните добавки за обществена интеграция, транспортни, осведомителни и телекомуникационни услуги. Текстовете определяха базата за пресмятане на месечната добавка за обществена интеграция съгласно минималния приход, а в този момент се постанова те да бъдат контролирани на законово ниво.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР