Само три дни преди най-престижните музикални награди в света -

...
Само три дни преди най-престижните музикални награди в света -
Коментари Харесай

3 дни преди наградите: Скандали и обвинения в сексизъм тресат Грами - slava.bg

Само три дни преди най-престижните музикални награди в света - „ Грами “, да попаднат в ръцете на новите си притежатели на блестяща гала, Звукозаписната академия, която ги раздава безусловно се тресе от обвинявания в полов тормоз, мъжка доминация и нередности към номинациите.

Административно освободеният шеф на Аакадемия Дебора Дюган е завела иск против организацията за насилственото й премахване в административен отпуск откакто е изказала гласно ред изказвания за нередности в организацията, предава Монитор.

Искът, подаден до Комисията за равни благоприятни условия на претовареност, идва единствено няколко дни преди премиите да бъдат раздадени и няколко дни откакто Дюган беше освободена от позицията си поради, както Академията ги назовава, „ нарушавания “.

В документите на желае Дюган твърди, че реакцията против нея идва единствено три седмици откакто е изпратила имейл на ръководещия шеф на „ Човешки запаси “, в който сигнализира за многочислени нарушавания и „ историческо доминиране от мъже “ в Академията. „ Решението госпожа Дюган да бъде освободена е доста ясно възмездие в отговор на нейните недоволства и идва с фино забулени закани за преустановяване на контракта при положение, че госпожа Дюган продължи да поддържа изказванията си против Академията “, се споделя в делото.

Тя е била обект на полов тормоз и отстраняването и идва и след изказаните от нея опасенията за „ нередности и спорове “ с номинациите на Академията и процеса на асортимент на претендентите за „ Грами “. Твърди, че е разкрила доста на брои спорове на ползи, обслужващи „ общностния нрав на момчетата “. Делото съдържа още обвинявания в противозаконна полова дискриминация, противозаконни взаимоотношения и неравностойно възнаграждение.

В отговор, Звукозаписната академия съобщи пред CNN, че недоумява за какво Дюган чак в този момент завежда дело за всичките си недоволства, едвам откакто самата тя беше упрекната от свои зависещ в основаване на „ токсична и нетолерантна “ работна среда. От организацията декларират, че откакто е изразила опасенията си пред Човешки запаси, тя е наредила да не се подхващат дейности, само че Академията е разпоредила без значение следствие, както го направи и в тази ситуация с обвиняванията на служителя й към нея. „ Г-жа Дюган беше пусната в административен отпуск единствено откакто предложи да се отдръпна и изиска 22 милиона $ от Академията, която е нестопанска организация “, не престават в отговор ответниците.

Адвокатите на Дюган пък отвърнаха, че времевото установяване на събитията, което Академията прави, е изцяло погрешно. Те допълниха, че „ Академията е предложила на Дюган милиони долари, с цел да отдръпна изказванията си и да напусне “, и откакто тя е отказала да одобри в границите на един час е освободена.

За момента не е ясно тъкмо по какъв начин този спор ще се отрази на 62-та гала по раздаването на „ Грами “ на 26 януари.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР