Само смъртен случай може да промени законите по стадионите у

...
Само смъртен случай може да промени законите по стадионите у
Коментари Харесай

Чакаме смърт на стадиона за нови правила

Само смъртен случай може да промени законите по стадионите у нас. Доказва го следващото решение на Дисциплинарната комисия на БФС. Столичният гранд Левски бе осъден с финансова санкция в размер на 11 300 лв., клубът получи и предизвестие за отнемане от домакинство при последващо нарушение. Толкова!

А броени дни по-рано последователи на " сините " изстреляха двуцифрен брой ракети към бранша за посетители, където бяха настанени тези на Ботев Пд в дербито на 17 кръг на стадион " Георги Аспарухов ". Фен на " канарчетата " пък бе откаран в болница, откакто бе нацелен с камък.

Нищо не съумя да убеди Дисциплинарната комисия, че би трябвало по-сериозна глоба. И по този начин до деня, в който съдбовен случай ще принуди ръководители и шефове у нас, че нещо не е както би трябвало. Дотогава ще го караме на другарски начела, тъй като нали точно " синият " притежател Наско Сираков сне доверието си от това ръководство на БФС. А може и да е чиста случайност, само че е малко евентуално.

Редно е да се подчертае добре, че даже почитатели на Левски освиркваха свои съидейници в неделя по време на дуела, осъзнавайки, че е доста евентуално идващото домакинство да се играе пред празни трибуни. Но даже евентуалната тежка глоба не би била най-важна в тази ситуация, когато е заплашен нечий човешки живот. Подобни подиуми имаше и по време на Вечното дерби през октомври, когато двете агитки се стреляха с пиротехника. После БФС затвори Сектор " Б " на " Герена ", удари и по ЦСКА.

А има ли потребност да се напомня оня прославен случай с бомба, която гръмна пред скамайката на " алените " преди друго едно дерби, а след това от " синия " лагер обясняваха по какъв начин няма доказателство от кое място е полетяло взривното вещество. И тогава имаше потърпевш, само че не и съществени последствия за клуба. 

В случая не е значимо кой тим е осъден и коя секта е пострадала. Подобни произшествия към този момент са всекидневие в родния футбол. Една от аргументите стадионите у нас да пустеят е точно неналичието на сигурност. Как на следващия ден родител да заведе своето дете на мач, когато е нъпълно допустимо да бъде нацелено с ракета, бомба или камък. Отдавна към този момент родните уреди не са място, където семейство да прекара дружно неделен следобяд. И до момента в който няма закони, хаосът ще господства, а от това ще печели всеки различен, само че не и родният футбол.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР