Само след няколко месеца у нас предстои да бъдат завършени

...
Само след няколко месеца у нас предстои да бъдат завършени
Коментари Харесай

Кои са най-големите банки у нас към 31 март 2019 г.?

Само след няколко месеца у нас следва да бъдат приключени две банкови покупко-продажби, които ще трансформират банковата система.

Банка ДСК ще добави нови над 6 милиарда лева активи след придобиването на Сосиете Женерал Експресбанк, която през днешния ден към този момент е единствено Експресбанк. С това институцията ще се трансформира в най-голямата банка в страната, като ще изпревари днешния водач Уникредит Булбанк.

В топ 3 може би ще има и още едно разбъркване, като актуалната трета по величина ОББ по всяка възможност ще бъде изместена от Пощенска банка, откакто последната приключи покупката на Банка Пиреос.

Така със серия от покупко-продажби (бел. ред. Пиреос Банк, Алфа Банк и по-рано ДЗИ Банк), Пощенска банка е на път да се трансформира в още по-сериозен състезател у нас с активи за над 12 милиарда лева

Или другояче казано, единствено след няколко месеца у нас ще има 4 банки с активи за над 10 милиарда лева - Банка ДСК, Уникредит Булбанк, Пощенска Банка и ОББ, формирана от договорка сред ОББ и СИБАНК.

Какво е ситуацията през днешния ден измежду най-големите банки в страната? Кои са банките с най-бърз растеж на активите за последната година? Прочетете повече в kredit.bg.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР