Само след броени дни светът ще стане свидетел на 95-ата

...
Само след броени дни светът ще стане свидетел на 95-ата
Коментари Харесай

Каква е връзката между семейството на Колин Фарел и Ботев Пловдив?

Само след броени дни светът ще стане очевидец на 95-ата гала по връчването на премиите " Оскар “.

Сред номинираните за основна мъжка роля е и Колин Фарел, който даже е апетитен за любимец за наградата поради присъединяване си в " Баншите от Инишерин “ на режисьора Мартин Макдона. Филмът стартира по любопитен метод – героят на Фарел върви на фона на " Полегнала е Тодора “ в осъществяване на " Мистерията на българските гласове “. Самият Фарел също е идвал у нас за фотоси. Фамилията на звездата обаче има и друга забележителна, пък въпреки и къса връзка с България. Става въпрос за таткото на Колин – Иймън, който е излизал на терена против Георги Аспарухов, Динко Дерменджиев и други велики наши футболисти, написа Телеграф.

Годината е 1962-ра, а Иймън Фарел и брат му Томи са халфове в Шамрок Роувърс. Същия сезон ирландският отбор играе за Купата на носителите на национални купи (КНК). Жребият за втори кръг праща за противник Ботев Пд. " Жълто-черните “ от Пловдив, за които това е първо присъединяване в евротурнирите, имат страховит състав и в първия кръг отстраняват румънския Стяуа след загуба с 2:3 и триумф с 5:1. Пет от попаденията за българския тим бележи Георги Аспарухов – Гунди.

19-годишният нападател се състезава за Ботев, до момента в който отбива военната си работа. Но треньорът Георги Генов разполага и с други страхотни футболисти. В състава са Виден Апостолов, Георги Харалампиев – Ампето, Стоичко Пешев, Георги Попов – Тумби, и, несъмнено, с Динко Дерменджиев – Чико.

Първата среща е на 24 октомври, като " жълто-черните “ гостуват в Дъблин. Мачът потегля чудесно за нашите, откакто Гунди открива още във втората минута. До края Стоичко Пешев (47) и на два пъти Тумби (70 и 78) довършват противника за безапелационното 4:0. Иймън Фарел играе цялостни 90 минути. Той обаче не взе участие в реванша на 14 ноември, извоюван още веднъж от Ботев, само че с 1:0. Така отборът от Пловдив стига четвъртфинал в шампионата, където отпада от бъдещия финалист Атлетико (М) след 1:1 и 0:4. Бъдещата легенда на Левски и родния ни футбол Георги Аспарухов и великият нападател на Тотнъм Джими Грийвс стават голмайстори на шампионата с по 6 попадения.

След като завършва с футбола, Иймън влиза в строителната промишленост. Съвсем естествено таткото се надява синът му Колин да тръгне по неговите стъпки от млади години. Бъдещият притежател на " Златният глобус “ стартира да тренира и играе за Касълнок Селтик. Запален е по играта на олиселия рано халф на Сампдория Атилио Ломбардо и мечтае да стане футболна звезда.

" Играх до към 15-годишна възраст и мислех, че това е нещото, което желая да върша. Тогава разбрах, че бих се занимавал с нещо по-малко значимо като актьорско майсторство “, разяснява преди време Фарел в шоуто на Дейвид Летърман.

" Мислех, че може би съм задоволително добър, само че изпих кен бира, когато бях на 14, и това беше краят. Явно не го желаех задоволително “, разкрива още филмовата звезда.

Не е ясно дали футболът е изгубил от решението му, само че сигурно са спечелили феновете на киното. Фарел разкрива големия си гений и допира сърцата на хората в редица филми, измежду които " Войната на Харт “, " Специален отряд “, " Омарът “, " В Брюж “, " Маями Вайс “. И, несъмнено, с превъплъщението си в Александър Велики в едноименния филм на режисьора Оливър Стоун. Роля, която фамозният през днешния ден ирландски артист не харесва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР