Само шест години след като Facebook реализира покупката на Instagram

...
Само шест години след като Facebook реализира покупката на Instagram
Коментари Харесай

Основателите на Instagram напуснаха компанията

Само шест години откакто Фейсбук осъществя покупката на Instagram за 1 милиард $, и двамата създатели на компанията към този момент са подали оставка, разгласи The New York Times. Новината беше доказана и от обява в формалния блог на компанията. Кевин Систрьом и Майк Кригър изпълнаваха надлежно функциите на основен изпълнителен шеф и основен действен шеф на компанията от момента, в който тя се концентрира върху фотографията през 2010 година По-малко от две години след появяването на приложението Instagram за iOS, Фейсбук разгласи проектите си да закупи компанията. Тогава тя има към 30 милиона консуматори, а все още те наброяват над 800 милиона.



Оставките на двамата доста припомнят на дейностите на създателите на друга компания, добита от Фейсбук – Whatsapp. Ян Кум и Брайън Актън също напуснаха създаденатa от тях организация, като Актън даже сложи началото на акция в Tweeter, наречена #deleteFacebook, тъкмо когато най-голямата обществена мрежа беше във въртоп от проблеми поради разкрития по отношение на нарушение на разпоредбите за цялост на персоналните данни. По-рано тази година, Ян Кум от своя страна напусна зарарди недоразумение по отношение на методите за обработка на персоналните данни.

“Благодарни сме за последните осем години в Instagram и шест във Фейсбук. Стартирахме с 13 души, а стигнахме до повече от хиляда, ситуирани в офиси по целия свят, които създават необятно употребявани и обичани артикули за общности от над един милиард консуматори. Вече сме подготвени за идната ни стъпка”, изяснява в собствен пост Кевин Систрьом и прибавя: “Планираме да отделим малко време, с цел да подтикваме още веднъж любознанието и творчеството си. Изграждането на нови неща изисква да се върнем обратно, да разберем какво ни въодушевява и подхожда на това, от което се нуждае светът. Това е, което планираме да създадем. Оставаме заинтригувани от бъдещето на Instagram и Фейсбук през идващите години, само че към този момент като част от милиардната общественост на потребителите, а не като водачи на компанията. Очакваме с неспокойствие да забележим какво ще създадат тези новаторски и невероятни компании.”

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР