Само седмица след случая с 39 починали мигранти в камион

...
Само седмица след случая с 39 починали мигранти в камион
Коментари Харесай

Белгийската полиция задържа 12 живи мигранти в хладилен камион

Само седмица след случая с 39 умряли мигранти в камион във Англия, в Белгия през днешния ден бяха арестувани 12 мигранти - още веднъж в хладилен камион. Всички те са добре, няма заплаха за здравето им. За камиона с 39 тела, беше открито, че е влезнал на Острова точно от Белгия.


На паркинг на автомагистралата, покрай фламандския град Турнаут, полицията е разкрила 12 мигранти в хладилен камион. Става дума за 11 души от Сирия и един от Судан, потвърдиха федералните управляващи. Шофьорът на камиона, който е превозвал плодове и зеленчуци, самичък се е обадил в полицията. Той е усетил, че незаконни мигранти са се качили в тира му.

Няма заплаха за здравето на нито един от 12-те арестувани. Те са предадени на белгийската работа за чужденците. Хладилният резервоар, в който предходната седмица бяха открити телата на 39 души, също е пътувал през Белгия към Англия.

Според белгийските управляващи хладилните камиони постоянно се употребяват за превозването на незаконни мигранти, тъй като скенерите по пристанищата по-трудно детектират човешкото наличие. Днес на разнообразни места в Белгия полицията задържа още 9 мигранти, опитващи се да преминат към Англия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР