Само седмица след като обяви, че “няма време за отлагане“

...
Само седмица след като обяви, че “няма време за отлагане“
Коментари Харесай

МЗ се отказа от кардиналните действия - ще укрепва и трите болници в Северозапада

Само седмица откакто разгласи, че “няма време за отсрочване “ и се изисква “кардинално решение “, тъй като в противоположен случай лечебните заведения от Северозападна България ще изпаднат в тежко финансово и икономическо положение, здравният министър Кирил Ананиев внезапно смени желанията си под натиска на митинги и опозиционни рецензии и даде обещание да укрепва и трите лечебни заведения – във Враца, Видин и Монтана. След среща с шефовете на трите лечебни заведения от здравното министерство оповестиха, че няма да се закриват отделения в лечебните заведения, каквото беше в началото оповестеното желание.

Вместо това всяка от трите лечебни заведения ще бъде подпомагана в областите, в които изпитва компликации.

Във Враца най-сериозно е финансовото положение на болничното заведение, тай като целият ѝ доход е под запор от кредитори. Във Видин най-сериозен пролем са фрагментите, а в Монтана ситуацията било устойчиво и щели да са нужни единствено структурни промени.

От здравното министерство оповестиха, че напъните ще бъдат ориентирани към стабилизирането на избрани структури, тъй че те да оказват качествена и навременна здравна помощ на популацията.

Търси се заем за болничното заведение във Враца
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР