Само преди седмица компанията Tesla представи втория кросоувър в гамата

...
Само преди седмица компанията Tesla представи втория кросоувър в гамата
Коментари Харесай

Знаменит дизайнер отговори на Tesla

Само преди седмица компанията Tesla показа втория кросоувър в гамата си - Model Y, който ще се появи на пазара до края на годината, а базовата му версия ще коства 39 000 $. Очакванията са, този електрически автомобил да усили доста продажбите на американската марка.

Тя обаче ще има сериозен съперник в лицето на компанията на именития дизайнер Хенрик Фискер. През 2016 година той сътвори компанията Fisker Inc., а в този момент е подготвен с сходен модел, който ще се появи на пазара през есента. Цената му е сходна на тази на Tesla Model Y - 40 000 $, като още в базовата версия кросоувърът ще получи система за задвижване на четирите колела.

Кросоувърът Fisker, както е прочут все още, ще получи батерия с потенциал 80 кВт/ч, която ще разреши пробег с едно зареждане в границите на 300 благи (над 480 км). За страдание, други детайлности за електрическия автомобил липсват, като Фискер дава обещание да ги разкрие напълно скоро.

Преди кросоувъра компанията Fisker Inc. направи и огромен първокласен седан - EMotion, като планираше да го предложи на пазара в лимитирана серия. До момента обаче Фискер и екипът му не са намерили цех за произвеждане (все още се търси външен сътрудник за присъединяване в проекта), тъй че е изцяло допустимо проектите да претърпят промени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР